SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

L'home que van apunyalar a Alfarràs afirma que “sóc aquí de miracle”

La Fiscalia manté la petició de nou anys per un intent d’homicidi || L’acusat assegura que, si li va clavar la copa al coll, ho va fer “sense voler”

L’acusat, al costat de la intèrpret, ahir durant el judici celebrat a l’Audiència Provincial de Lleida.

L’acusat, al costat de la intèrpret, ahir durant el judici celebrat a l’Audiència Provincial de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va deixar ahir vist per a sentència el judici contra un veí d’Alfarràs de 38 anys acusat d’intentar matar un home al clavar-li un vidre d’una copa al coll després d’una discussió en un bar de la localitat el 13 de febrer de l’any passat. La Fiscalia va mantenir l’acusació, amb la petició d’una pena de nou anys de presó per intent d’homicidi, i alternativament va introduir una pena de cinc anys per lesions. La defensa, per la seua part, considera que es tracta de lesions per imprudència i sol·licita una pena màxima de tres mesos de presó, quan l’acusat ja està en presó preventiva des del moment dels fets. Durant la declaració, la víctima, de 54 anys, va assenyalar que va anar al bar amb uns amics i que van recriminar a l’acusat que deixés la porta del local oberta quan sortia a l’exterior per fumar. La discussió va anar a més, segons la víctima, quan l’acusat va tirar la beguda a la cara a la víctima, a qui va empènyer primer i el va treure al carrer. Una vegada fora, segons el relat, l’acusat va trencar la copa que portava a la mà i l’hi va clavar al coll. També va declarar que amics de l’acusat el van retenir mentre aquest li donava cops de puny. Després dels fets, l’acusat va fugir del lloc i no es va presentar als Mossos fins dos dies després. La víctima va admetre que havia sentit por, que encara li dura, i va dir que “estic aquí de miracle”, amb referència a la gravetat de la ferida.

Per la seua part, l’acusat, de nacionalitat marroquina, va insistir en tot moment que havia estat bevent tot el dia, va negar que ell li clavés la copa de forma intencionada, encara que va dir que n’estava penedit i va demanar perdó. Per la seua banda, els forenses van assenyalar que, malgrat que finalment la ferida no presentava risc vital imminent per a la víctima, podria haver mort si no hagués rebut assistència mèdica, ja que es podria haver dessagnat. El ferit va haver de ser operat i va assenyalar que encara arrossega les seqüeles de l’atac.

A les conclusions, la Fiscalia va considerar que l’acusat tenia intenció de matar la víctima i va negar l’atenuant de consum d’alcohol, així com la reparació del mal, ja que l’ingrés d’una part de la indemnització s’ha fet just abans del judici.

tracking