SEGRE

POLÍTICA LA NOVA CORPORACIÓ PROVINCIAL

Latorre i Bergós guanyen les 'primàries' de JxCat a la Diputació davant 2 llistes

Tots dos seguiran a la Corporació que presidirà ERC i en què no hi haurà ni Josep Ibarz ni Reñé

Jordi Latorre, Eloi Bergós i Josep Ibarz.

Jordi Latorre, Eloi Bergós i Josep Ibarz.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Catalunya (JxCat) va elegir ahir els edils que ocuparan els nou escons que tindrà aquesta formació política a la nova Diputació de Lleida. Ho va fer a través d’assemblees d’edils dels diferents partits judicials on van aconseguir representació. Hi va haver una sola candidatura per ocupar l’escó del partit judicial de la Seu i els dos de Cervera, mentre que dos llistes van competir pels cinc de Lleida i el de Balaguer. Al de Lleida va guanyar l’encapçalada per Jordi Latorre per 116 vots davant dels 36 de la perdedora, que encapçalava l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, i l’alcaldessa d’Aspa, Maria José Invernón, entre d’altres.

El primer edil de Torrefarrera compartirà els cinc escons de JxCat en aquesta demarcació amb l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; el regidor de Lleida Paco Cerdà; l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, i el seu homòleg de Bell-lloc, Ramon Cònsola.

Tampoc repetirà l’actual alcalde de Fondarella i expresident Joan Reñé, que ja va expressar a la cúpula del partit la seua intenció de no seguir ni com a diputat. Al partit judicial de Balaguer, els militants van escollir entre la candidatura encapçalada per Eloi Bergós, alcalde de Penelles i actual vicepresident provincial; i la liderada per l’alcalde d’Ivars de Noguera, Josep Magrí. La primera es va imposar per un ampli marge de 65 vots davant de 36.

Per la seua banda, l’actual presidenta en funcions, Rosa Maria Perelló, ocuparà un dels dos escons que Junts per Catalunya ha aconseguit al partit judicial de Cervera, que engloba municipis de la Segarra i de l’Urgell. L’altre serà per a l’alcalde de Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés. Per la seua part, el regidor de Montferrer i Castellbò Antoni Navinès repetirà pel partit judicial de la Seu d’Urgell. Amb l’elecció ahir a la nit dels membres del grup de JxCat, la configuració del nou ple provincial està decidida gairebé per complet (vegeu el desglossament).

Per la seua banda, ERC, guanyadora amb onze escons, va aprovar ahir a la nit obrir un període de negociacions amb tots els partits polítics i no descarta un govern de coalició amb JxCat, similar a l’assolit a la Paeria de Lleida; encara que tampoc veuen forassenyat governar sols en minoria. La constitució de la nova corporació serà amb tota probabilitat a mitjans de juliol, com va passar en el mandat anterior.

tracking