SEGRE

TURISME SERVEIS

Lleida tindrà un nou hotel rural que aspira a tenir quatre estrelles

Aspira a comptar amb quatre estrelles i ja està a més del 80 per cent d’ocupació

Estat actual de Casa Boumort, el nou hotel de Sant Martí de Canals.

Estat actual de Casa Boumort, el nou hotel de Sant Martí de Canals.C.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empresaris de la Pobla de Segur i del Pont de Suert han convertit en hotel rural l’antic hostal d’Unió Democràtica de Catalunya ubicat a Sant Martí de Canals (Conca de Dalt), que als anys noranta va ser blanc de nombroses crítiques i investigacions per les subvencions del departament de Treball, aleshores dirigit per aquest partit, ara extingit, per a cursos de formació; i pels litigis per la gestió amb els arrendataris.

Ara, totalment desvinculat d’aquesta formació política, és Casa Boumort, un establiment que aspira a tenir entre tres i quatre estrelles i que va començar a funcionar l’estiu passat. Segons els promotors, fa quatre anys que van adquirir la propietat i després de tres de reformes es va posar en funcionament el 2018 amb una estrella. No obstant, la qualificació de l’equipament per part dels usuaris a les xarxes socials, de 9 punts sobre 10, fa que pretengui una catalogació més elevada, van remarcar els seus responsables.

L’establiment va iniciar la temporada en primavera i estarà obert fins a finals de tardor ja que les persones que veuran la brama dels cérvols figuren entre els seus principals clients. Les reserves fins a final de campanya estan a més de 80 per cent i gairebé al complet de cara als mesos estivals. Els promotors han obert cinc habitacions amb una capacitat per a deu persones i n’hi hauria cinc més a la segona planta. Decorat amb mobles dels seixanta, vistes al pantà de Sant Antoni i piscina, ofereix activitats d’aventura per 95 euros la nit per a dos persones amb dinar inclòs.

Les comarques de Lleida esperen 615.000 turistes aquest estiu El Patronat de Turisme de la Diputació preveu repetir aquest estiu els resultats del 2018 i consolidar els increments d’ocupació que es registren des del 2013. Està previst que la demarcació rebi aquest estiu 615.000 turistes que faran 1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme, al marge de les segones residències. Per a aquest primer cap de setmana, que coincideix amb el pont de Sant Joan, es preveu una ocupació del 95 per cent de mitjana i en molts casos, plena ocupació. Als bungalous i les places de turisme rural tenen el cartell de complet, especialment a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Sobirà i la Val d’Aran. Pel que fa al turisme estranger, el Patronat preveu percentatges similars als del 2018, que van representar el 18 per cent del total dels turistes i aproximadament 110.000 turistes seran estrangers.

tracking