SEGRE

JUSTÍCIA DESOBEDIÈNCIA

Detenen cinc CDR de la Seu d'Urgell per la vaga del 21-F

Una edil i un exregidor de la CUP entre els arrestats, que van quedar lliures || Protestes per demanar l’arxivament de la causa

Xènia Antona, regidora de la CUP, va rebre mostres de suport després de ser posada en llibertat.

Xènia Antona, regidora de la CUP, va rebre mostres de suport després de ser posada en llibertat.PIRINEUS TELEVISIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir cinc membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de l’Alt Urgell, entre ells la regidora de la CUP de la Seu, Xènia Antona, i l’exedil Pau Lozano, acusats de delictes de desobediència, resistència, desordres públics i atemptat a l’autoritat durant la vaga general del 21-F, en la qual es va produir un tall a la carretera N-260. Tots ells van ser arrestats per ordre judicial per no haver acudit al jutjat voluntàriament el passat 3 d’abril després de ser citats a declarar en una causa en la qual hi ha set investigats. Els cinc detinguts van quedar en llibertat hores més tard després de negar-se a declarar davant del jutge.

Al matí, els Mossos van arrestar dos membres del CDR de l’Alt Urgell. En canvi, les detencions de Xènia Antona, Pau Lozano i un altre militant de la CUP es van produir davant del jutjat mentre participaven en la concentració de suport als dos primers arrestats.

Estan investigats pel tall de la carretera N-260 i cap d’ells va anar a declarar a l’abril

En vídeos enregistrats pel mateix Pau Lozano i Xènia Antona abans de ser arrestats, els regidors de la CUP van denunciar que durant la vaga del dia 21 de febrer no van ser identificats però que van ser detinguts per “l’existència de fitxers policials i polítics”. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega (Junts) i i el primer tinent d’alcalde, Francesc Viaplana (ERC), van participar en la concentració de primera hora de la tarda, segons va informar Ràdio Seu. A la nit es va celebrar una segona concentració per demanar l’arxivament de la causa.

Per la seua banda, l’Escola Municipal de Música de la Seu va cancel·lar els concerts que tenia previst oferir a la tarda a la biblioteca Sant Agustí, en senyal de protesta per la detenció d’un dels seus professors, Ivan Garriga. El ple de l’ajuntament de la Seu d’Urgell va demanar el mes d’abril l’arxivament d’aquest cas.

tracking