SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Guissona amplia l'escola de música a l'espai La Fassina

En deu anys ha quadruplicat el nombre d’alumnes fins als 232

Un assaig de les corals Doll de Veus de Guissona i Lacetània de Cervera a l’escola de música.

Un assaig de les corals Doll de Veus de Guissona i Lacetània de Cervera a l’escola de música.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola de Música Josep Maria Llorens Cisteró de Guissona ha passat en deu anys de 58 a 232 alumnes. La renovació de l’equip directiu liderat per Ricard Grau fa una dècada ha comportat que el centre hagi multiplicat per quatre el nombre de matrícules.

Aquesta situació ha provocat que les dos plantes que té per a classes i assajos a la Casa de Cultura hagin quedat obsoletes. El consistori els cedirà més de la meitat de la segona planta de l’edifici contigu de La Fassina per ampliar l’equipament. En total, s’habilitaran quatre espais de la planta que es destinaran a l’Escola de Música.

Segons va assenyalar Ricard Grau, es traslladaran al nou edifici els grans grups com l’orquestra, els conjunts instrumentals i els grups corals del centre, entre els quals la Coral Doll de Veus, amb trenta-vuit cantants que no estan inclosos dins de l’alumnat de l’escola.

La inversió per adaptar el nou espai és mínima i no supera els 4.000 euros. L’Escola de Música de Guissona compleix vint-i-cinc anys i està dedicada al musicòleg local Llorens Cisteró, especialista en música polifònica del segle XVI, considerat el segle d’or de la música espanyola. Llorens va morir la setmana passada als noranta-sis anys.

Aquesta zona de l’edifici l’ha estat utilitzant l’Ateneu de Guissona mentre s’ultimen les obres de l’històric equipament. Els treballs han superat el termini d’execució (havien de ser al maig) i s’espera que acabin al juliol.

tracking