SEGRE

POLÍTICA LES NOVES INSTITUCIONS

Quatre consells ja tenen president i l'Urgell, la Segarra, Jussà i Sobirà, pendents de pacte

Jaume Setó a les Garrigues, Martí Riera a l’Alt Urgell, Sara Alarcón al Solsonès i David Masot al Segrià || JxCat, amb majoria al Pla i l’Alta Ribagorça, dirimirà entre més d’un candidat

Joan Talarn.

Joan Talarn.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre consells comarcals de Lleida i el de la Cerdanya (on sis municipis són de la província de Lleida) ja tenen president del consell comarcal, a l’espera de la investidura a començaments del mes de juliol. Els resultats de les eleccions del maig es van traduir a nivell comarcal en quatre majories absolutes (Alta Ribagorça, les Garrigues, la Noguera i el Pla d’Urgell), a més del Conselh Generau de Aran (governat per UA) i set majories simples, la majoria pendents encara de pacte. En aquest sentit, l’acord de govern a la Seu d’Urgell, de JxCat i ERC i amb l’alcaldia en mans dels postconvergents, ha motivat també un acord en la mateixa línia al consell comarcal, que donarà la presidència a Martí Riera, alcalde de Coll de Nargó.

A les Garrigues, la presidència del consell serà finalment per a l’alcalde de la Floresta, Jaume Setó, que durant l’últim mandat ja va ser vicepresident d’Antoni Villas (Juneda). D’altra banda, al Segrià el càrrec l’ocuparà l’alcalde de Maials, David Masot (també vicepresident fins ara), després d’imposar-se a una altra llista en una votació que es va celebrar dimecres per 89 a 27 vots.

L’alcalde de la Pobla és finalment el diputat d’ERC per Tremp i Pilar Cases, la seua suplent

També al Solsonès, Esquerra preveu nomenar novament Sara Alarcón com a presidenta. Per ara seria l’única que repeteix al càrrec. En canvi, al Pla d’Urgell i a l’Alta Ribagorça, on Junts per Catalunya va obtenir majoria absoluta, les comarcals del partit podrien haver de dirimir entre dos candidats.

Al Pla guanyen terreny l’alcalde del Poal, Rafel Panadés, i l’alcaldessa de Sidamon, Dolors Tella, mentre que a la Ribagorça una de les possibilitats apuntaria de nou a Josep Lluís Farrero. Tampoc està clara la presidència de la Noguera, amb majoria d’ERC. Algunes fonts parlen de Miquel Plensa, Lídia Ber o Anna Calvís. Els consells del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Urgell i la Segarra estan pendents de negociació.

Joan Talarn.

Joan Talarn.SEGRE

Joan Talarn.

Joan Talarn.SEGRE

tracking