SEGRE

METEOROLOGIA PRECIPITACIONS

Fortes tempestes inunden carrers i edificis a Tàrrega, la Seu i la Pobla

L’estiu va arribar ahir a Lleida precedit de fortes tempestes que van omplir d’aigua carrers en localitats com Tàrrega, la Seu d’Urgell i la Pobla de Segur, on van negar arbres, van inundar edificis i van provocar danys materials. També hi va haver granís en diversos municipis del pla de Lleida, si bé la pedra no va arribar a danyar els arbres fruiters.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Forts xàfecs entre dijous a la nit i ahir al matí van inundar els carrers de Tàrrega, la Seu d’Urgell i la Pobla de Segur, on van negar edificis, van fer caure arbres i van provocar alguns danys materials. Les tempestes, intenses i molt localitzades, van caure en forma de granís en poblacions de les comarques del pla de Lleida com Tornabous i Castellserà, encara que la pedra, petita i barrejada amb aigua, no va arribar a danyar els arbres fruiters. A la tarda, hi va haver xàfecs a les comarques del Pirineu. Aquestes precipitacions arriben a les portes d’un estiu que, segons els pronòstics meteorològics, tindrà la primera gran onada de calor la setmana que ve, coincidint amb la festivitat de Sant Joan (vegeu el desglossament).

A Tàrrega van caure 10,4 litres per metre quadrat en menys de vint minuts. La capital de l’Urgell registrava les precipitacions més grans de la jornada a Catalunya, amb un total de 15,8 l/m2. Les fortes pluges van provocar danys materials, però no personals. A la seu del Grup Alba, l’aigua va enfonsar el fals sostre sobre dos oficines. “Per sort, va ser en una hora en la qual encara no hi havia ningú”, van explicar fonts de l’entitat, que van valorar els desperfectes en aproximadament 3.000 euros. Treballadors de l’entitat van anar a salvar el material informàtic i retirar els documents guardats a la part baixa dels armaris, ja que els dos despatxos van quedar completament inundats.

La pluja va desbordar els col·lectors i alguns carrers de Tàrrega semblaven autèntics rius, i per la seua part pàrquings de la rambla de Ponent van quedar negats. Una situació similar es va donar dijous a la nit a la Pobla de Segur, si bé fonts municipals van indicar que no hi va haver danys de consideració. A la Seu d’Urgell, la tempesta a últimes hores de la tarda va inundar alguns locals comercials al centre de la localitat. El carrer Regència d’Urgell va quedar inundat durant més de mitja hora i en aquesta via els bombers van ajudar a evacuar l’aigua d’un edifici. La tempesta va fer caure també un arbre al parc del Valira. La brigada de jardineria municipal el va retirar durant el matí d’ahir.

D’acord amb els pronòstics, els termòmetres arribaran als quaranta graus dimarts que ve, el moment àlgid de l’episodi de calor. Això es deu a l’entrada a la península Ibèrica d’una massa d’aire calent procedent del nord de l’Àfrica que s’estendrà per la major part de la Mediterrània occidental.

Primera onada de calor a partir de dilluns que durarà tota la setmana

La primera onada de calor de l’estiu arribarà dilluns, coincidint amb la celebració de Sant Joan, i es prolongarà durant la resta de la setmana, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

L’aigua va enfonsar un fals sostre del Grup Alba.

L’aigua va enfonsar un fals sostre del Grup Alba.ASSOCIACIÓ ALBA

L’aigua va enfonsar un fals sostre del Grup Alba.

L’aigua va enfonsar un fals sostre del Grup Alba.ASSOCIACIÓ ALBA

L’aigua va enfonsar un fals sostre del Grup Alba.

L’aigua va enfonsar un fals sostre del Grup Alba.ASSOCIACIÓ ALBA

L’aigua va enfonsar un fals sostre del Grup Alba.

L’aigua va enfonsar un fals sostre del Grup Alba.ASSOCIACIÓ ALBA

tracking