SEGRE

POLÍTICA VISITA DE L?EXPRESIDENT A ALFÉS

Mas no descarta tornar a la política activa i vol un independentisme més pragmàtic

Afirma a Alfés que el seu rol no és optar de nou a presidir la Generalitat però no ha donat mai un “no rotund” || Admet la necessitat de sumar una majoria social independentista més clara i neta

Mas, a la inauguració de les piscines municipals d’Alfés, acompanyat per membres del partit.

Mas, a la inauguració de les piscines municipals d’Alfés, acompanyat per membres del partit.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Artur Mas no va descartar ahir a Alfés tornar a ser candidat de JxCat en unes eleccions catalanes una vegada se li acabi la inhabilitació que li va imposar el TSJC, el febrer del 2020, després d’assegurar que no s’ha tancat “mai amb un no rotund”. “Però en condicions mínimament normals el meu rol no és tornar a presentar-me a unes eleccions al Parlament. La balança està més inclinada pel no.” Mas va visitar aquesta població del Segrià per inaugurar les piscines municipals i va estar acompanyat per l’alcalde, Hilari Guiu, i per membres del PDeCAT a Lleida. A més, va deixar clar que per ara no té ganes de tornar a la primera línia política i que en el dia d’avui la resposta seria que “no”. L’expresident va situar com a objectiu independentista “guanyar més legitimitat aconseguint una majoria social més clara i neta”. Va assegurar que cal sumar una majoria més àmplia i va avisar que en cas d’aconseguir-la s’haurà de calcular la reacció d’Espanya, la de la Unió Europea i les possibilitats de convertir una qüestió “legítima en una de legal”. “Fins i tot superant el 50% [de suport independentista en percentatge de vots] s’haurà de calcular bé la reacció”, va argumentar. Mas va concretar que no té “ganes” de fer aquest pas però que està “compromès” amb el projecte sobiranista i si se li fa la petició, ho “analitzarà”. Mas es va reunir amb Carles Puigdemont a Waterloo aquesta setmana per abordar la direcció del seu espai polític i va defensar la necessitat de reforçar JxCat amb una estructura “operativa i eficaç”, Va concretar en una entrevista a Catalunya Ràdio que l’objectiu és que la marca JxCat es converteixi en un partit polític del qual pengi el PDeCAT i La Crida, i apostar així per una “confluència de sensibilitats” i que persones “que no pensen igual” puguin conjurar-se en un context “complicat”.

“S’ha de crear una organització política amb JxCat de forma eficaç, moderna i posada al dia”, va subratllar. Segons Mas, aquest procés no pot anar més enllà de la tardor i el nou espai polític ha d’estar conformat abans que hi hagi sentència del judici de l’1 d’octubre. L’expresident va apostar també perquè Puigdemont lideri la reconstrucció de JxCat des de Waterloo. Va dir que el va veure compromès a fer-ho. Va explicar que després de la reunió va constatar que “comparteixen anàlisi i objectiu” i va dir que cal “acumular forces” per arribar a construir Catalunya com un estat independent al marc europeu.

tracking