SEGRE

ADMINISTRACIONS PERSONAL

Lleida té 367 empleats públics més que el 2018, la majoria en ens locals

Candidats a places de mestre, en una prova aquest mes a Lleida.

Candidats a places de mestre, en una prova aquest mes a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de Lleida tenen 24.658 empleats públics, segons xifres del mes de gener passat que va publicar ahir el ministeri de Política Territorial. Aquesta xifra suposa 367 persones més que el gener del 2018, de les quals la gran majoria, un total de 306, corresponen a contractacions en administracions locals com els ajuntaments, els consells comarcals i la Diputació. El segueix la Universitat, amb 86 treballadors més, mentre que la plantilla al servei de la Generalitat a Lleida ha descendit en 21 empleats i la de l’Estat, en dos.

Aquestes xifres, publicades ahir al Butlletí Estadístic del Personal al servei de les Administracions Públiques, ratifiquen la tendència a l’alça en el nombre d’empleats públics de Lleida que ja es va fer patent el 2018, i que va posar fi a diversos anys en un constant descens (vegeu el quadre). Les darreres dades publicades no recullen les oposicions convocades en els últims mesos per cobrir places en diferents àrees de la Generalitat.

L’augment de personal a les administracions locals lleidatanes arriba després d’anys en què l’Estat va fixar fortes restriccions en la despesa i la contractació de personal d’aquestes institucions. A partir de l’any 2013, amb l’aprovació de la reforma local estatal, aquestes limitacions es van traduir en baixes i jubilacions sense cobrir amb nous empleats.

tracking