SEGRE

Els Rurals tancaran accessos del Montsec pel risc d'incendis

Divendres també tenen previst fer-ho al Montsant i els Ports

Camins al Montsec d'Àger

Els Rurals tancaran aquest dijous accessos del Montsec pel risc d'incendisDepartament d'Agricultura / Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals tancaran aquest dijous els accessos al massís lleidatà del Montsec i divendres tenen previst fer-ho també als del Montsant i els Ports de Tortosa pel risc d'incendi coincidint amb l'episodi d'onada de calor. De fet, les previsions situen dijous i especialment divendres siguin els dies més complicats de l'onada de calor. Les comarques que amb major probabilitat poden superar les temperatures màximes són les del Pirineu, el Prepirineu, les comarques centrals i Ponent. No obstant, es preveu que gairebé totes les comarques de Catalunya puguin superar el llindar de temperatures extremes durant tres dies consecutius. La darrera previsió indica que el període s'allargarà fins dissabte a l'espera de l'evolució per diumenge.

Protecció Civil manté l'alerta del pla PROCICAT per l'onada de calor i la prealerta del pla INFOCAT per risc d'incendis en 23 comarques. Aquest dimecres s'ha reunit el comitè tècnic de seguiment del risc dels dos plans per avaluar-ne la situació. La situació d'onada de calor ve acompanyada de baixa humitat i de condicions de sequera en la vegetació, que fa que augmenti el risc d'incendis.

Agents Rurals ha activat aquest dimecres a la tarda el Pla Alfa en nivell 3 a la Noguera i, de cara a divendres, s'estendrà al Segrià, l'Urgell, l'Anoia, la Segarra i el Solsonès. A les comarques on s'activi aquest nivell s'hauran d'anul·lar les rutes de les activitats de Joventut en el lleure.

tracking