SEGRE

Suspesos tres capellans de Lleida per suposada pràctica sectària

Eren del grup Seminari Poble de Déu i els investiga la justícia canònica

Imatge de l'edifici que acull la seu del bisbat de Lleida.

Imatge de l'edifici que acull la seu del bisbat de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat de Lleida ha suspès tres sacerdots de la diòcesi que van pertànyer a la clausurada associació Seminari del Poble de Déu, que investiga un tribunal eclesiàstic per ordre del Vaticà per suposades pràctiques sectàries i “doctrina sexual dubtosa”. El Seminari Poble de Déu era una associació de fidels i rectors que permetia, pel que sembla, el sexe de religiosos sense considerar-ho pecat. Va ser creada el 1977 a Barcelona i dissolta el 15 d’abril del 2017 pel cardenal arquebisbe de Barcelona.

Després de sortir a la llum la notícia, la Secretaria de la Conferència Episcopal Tarraconense (que integra els bisbes catalans) va explicar a través d’un comunicat que els clergues són investigats “per les seues opinions doctrinals i la seua aplicació a la vida cristiana”, a través d’un tribunal eclesiàstic constituït a Vic. Com a mesura preventiva, el tribunal va decidir suspendre de l’exercici públic del ministeri, però no l’exercici privat, els clergues investigats. És a dir, no podien oficiar misses o oferir confessió en parròquies però sí, per exemple, al seu domicili en privat.

L’arquebisbe de Tarragona fins fa poc, Jaume Pujol, natural de Guissona, va demanar a la Santa Seu que s’alliberés els rectors afectats de la mesura cautelar de la suspensió fins que el cas no fos resolt pel tribunal eclesiàstic de Vic. Tanmateix, el Vaticà ha rebutjat la petició de l’arquebisbe de Tarragona, de forma que el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha suspès els tres sacerdots de la diòcesi implicats, segons van informar ahir a aquest diari fonts coneixedores del cas.

El mateix ha fet l’arquebisbat de Tarragona amb tres rectors que exercien a les comarques tarragonines. Un d’ells, com va informar aquest diari dissabte passat, era el sacerdot de Tarrés, a les Garrigues. També hi ha uns altres quatre capellans de la diòcesi d’Urgell afectats. La mesura afecta rectors de les diòcesis de Barcelona, Tarragona, Lleida, Urgell i Vic.

Fonts consultades ahir van destacar que, malgrat la mesura de suspensió adoptada, als investigats els assisteix la presumpció d’innocència.

tracking