SEGRE

PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

Alfarràs assumeix el molí medieval

Cessió dies abans de les eleccions i el nou consistori revisarà el procés

El molí medieval, la teulada del qual s’ha enfonsat parcialment.

El molí medieval, la teulada del qual s’ha enfonsat parcialment.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alfarràs és el nou propietari del molí de farina medieval, un edifici del segle XII qualificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) que pertanyia a una empresa privada. Aquesta el va cedir al consistori un mes després que part de la teulada s’enfonsés, pocs dies abans de les eleccions municipals. L’exalcalde socialista Kleber Esteve va firmar l’acord, però el procés per assumir la titularitat de l’immoble encara no s’ha acabat. L’haurà de completar l’actual govern de JxCat. El nou primer edil, Joan Carles García, va avançar que examinaran l’expedient d’una cessió que els ha agafat per sorpresa.

Esteve, ara regidor a l’oposició, va explicar que va negociar durant un any la cessió del molí, que ara figura al registre com a part de la mateixa finca on també es troba la fàbrica tèxtil Viladés. Després d’acordar la cessió, el consistori haurà de completar el procés segregant la parcel·la del terreny sobre el qual s’alça l’immoble. L’edil socialista va argumentar que això permetrà al municipi conservar aquest edifici històric. Per la seua part, el nou alcalde va assenyalar que encara desconeixen els detalls de la cessió i les obligacions que suposa, tenint en compte els danys a la teulada després d’anys d’abandó. “Si tot s’ajusta a la normativa, assumirem la cessió”, va dir.

Treballs per obrir l’antiga central de la colònia tèxtil

La colònia tèxtil Casals, que va tancar el 2005 sota la denominació de Mitasa, està en obres per primera vegada després d’anys d’abandó. Es tracta de treballs per reactivar la minicentral hidroelèctrica del complex i les du a terme l’empresa que va obtenir mesos enrere la concessió municipal per explotar el salt d’aigua.

El molí medieval, la teulada del qual s’ha enfonsat parcialment.

El molí medieval, la teulada del qual s’ha enfonsat parcialment.ITMAR FABREGAT

tracking