SEGRE

BOSCOS POLÈMICA

Un motorista denuncia la col·locació d'una corda en un camí que gairebé el degolla

Un motorista que va patir cremades al coll encara que el dany no va ser pitjor al despenjar-se el cable || Estava col·locat entre dos arbres a més d’un metre d’altura, per la qual cosa esgrimeix intencionalitat

Denuncia la col·locació d'una corda en un camí a Bassella que gairebé va degollar-lo

Denuncia la col·locació d'una corda en un camí a Bassella que gairebé va degollar-loCDC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de motociclistes de ruta a l’Alt Urgell van topar diumenge passat amb una desagradable sorpresa que podia haver acabat en tragèdia. Un d’ells, C.D.C., veí de Lleida però nascut a Oliana, anava al capdavant de l’equip, que realitzava un recorregut de comprovació previ a una cursa que se celebrarà amb el Moto Club Segre el proper novembre. Cap a les 11 del matí, segons consta a la denúncia presentada per l’afectat, el grup es trobava al pas per un camí a prop de Sarinyana, al terme municipal de Bassella, quan el que anava al capdavant de l’equip va xocar amb una corda, de plàstic amb trossos de filferro, que li va impactar al coll, on li va provocar una cremada d’uns 20 centímetres de longitud en sentit horitzontal.

La corda estava col·locada entre dos arbres creuant el camí de més d’un metre d’altura, la qual cosa va fer pensar al denunciant que el cable es va ubicar en aquest espai de forma intencionada per impactar sobre el coll de motociclistes o ciclistes.

El grup de motoristes comprovava la ruta que se seguirà en una cursa del Moto Club Segre a la tardor L’afectat avisa també l’ajuntament després d’alertar de la perillositat d’aquest tipus d’incidències

Aquest camí és de titularitat privada, encara que està entre dos accessos comunals, i la propietat, que s’ha desvinculat del sinistre, ja ha mostrat als afectats el seu malestar pels fets denunciats.

Després de l’impacte de la corda contra el coll del motorista, aquesta es va despenjar finalment de l’arbre, per la qual cosa les ferides no van anar més enllà. Tampoc va caure de la moto perquè el cable va deixar de pressionar el coll. La policia autonòmica ha obert una investigació per determinar qui va poder col·locar la corda. L’afectat ha comunicat els fets també a l’ajuntament de Bassella després d’alertar de la perillositat d’aquest tipus d’incidents. De fet, no és la primera vegada que motociclistes o ciclistes troben trampes al mig de camins rurals o forestals que posen en risc la seua integritat. El més conegut d’aquests casos va ser el que va tenir lloc a Rosselló fa uns tres anys.

D’altra banda, la zona de l’incident ocorregut diumenge és molt freqüentada per aficionats a les motos. Segons la denúncia, el grup no va trobar, tanmateix, més cables o cordes al llarg del recorregut.

Altres casos denunciats al Segrià, la Noguera i les Garrigues Trampes en camins i en trialeres de muntanyes van aparèixer al llarg de l’any 2016 en diversos municipis del pla de Lleida. Les primeres es van detectar el febrer d’aquell any a Rosselló, a la serra del qual es van trobar des de filferro de pues a terra fins a troncs i roques col·locades deliberadament en canvis de rasant i llocs de poca visibilitat per fer caure els ciclistes. Caçadors i aficionats a la BTT van col·laborar per detectar les trampes i retirar-les, mentre que l’ajuntament va delimitar circuits de bicicleta de muntanya per adequar la compatibilitat d’aquesta activitat i la caça. Al llarg del mateix any, hi va haver també troballes de taules a terra amb claus les puntes dels quals apuntaven cap amunt a la serra de Bellmunt, entre la Sentiu de Sió i Bellcaire d’Urgell. Així mateix, excursionistes van donar l’alerta a l’Albagés al detectar trampes de filferros elevats a un metro de terra en senders.

Denuncia la col·locació d’una corda en un camí a Bassella que gairebé va degollar-lo

Denuncia la col·locació d’una corda en un camí a Bassella que gairebé va degollar-loC.D.C.

Denuncia la col·locació d’una corda en un camí a Bassella que gairebé va degollar-lo

Denuncia la col·locació d’una corda en un camí a Bassella que gairebé va degollar-loC.D.C.

tracking