SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS MUNICIPALS

JxCat tempteja pactar amb el PSC en lloc d'ERC al consell del Pallars Jussà

Els republicans ofereixen compartir la presidència per reeditar el seu acord comarcal || Al Sobirà, els regidors de Junts elegiran el president de la comarca

Carles Isús, Dolors Tella i Rafael Panadés.

Carles Isús, Dolors Tella i Rafael Panadés.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

JxCat tempteja pactar amb els socialistes en lloc d’ERC al consell del Pallars Jussà, on les dos formacions han governat juntes el passat mandat. Les dos van confirmar ahir que la proposta dels republicans són dos anys de presidència i la segona vicepresidència per a Junts. Aquests, per la seua part, demanen invertir els termes del seu pacte de fa quatre anys i ocupar les posicions que ocupava fins ara ERC (la primera vicepresidència i la gerència del consell).

Els contactes entre JxCat i el PSC arriben després de la negativa a pactar amb els socialistes a Tremp al·legant que es tractava d’un partit que va donar suport al 155. Ara, la negociació pel consell està subjecta que els socialistes facin algun gest d’aproximació. Des de JxCat van citar com a exemple mostrar solidaritat cap als líders independentistes presos i a l’estranger o pronunciar-se en defensa de l’escola catalana. Un eventual pacte entre aquests dos partits permetria a Junts mantenir la presidència del consell durant tot el mandat.

La decisió es troba en mans dels caps de llista a la comarca. També al Sobirà la decisió sobre la presidència serà col·lectiva. En aquest cas, l’assemblea dels regidors electes de JxCat decidiran qui ocupa la presidència. De moment, l’únic que s’ha postulat per ocupar el càrrec és el president en funcions, Carles Isús, encara que no es descarten altres candidatures.

Al Pla d’Urgell, on JxCat té majoria absoluta, dos persones opten a la presidència: Rafael Panadés, alcalde del Poal, i Dolors Tella, alcaldessa de Sidamon.

Tampoc no està encara decidida la presidència a l’Alta Ribagorça, on Junts també té majoria. D’altra banda, ERC va confirmar l’alcalde d’Algerri, Miquel Plensa, per presidir la Noguera.

Carles Isús, Dolors Tella i Rafael Panadés.

Carles Isús, Dolors Tella i Rafael Panadés.SEGRE

Carles Isús, Dolors Tella i Rafael Panadés.

Carles Isús, Dolors Tella i Rafael Panadés.SEGRE

tracking