SEGRE

L'incendi segueix descontrolat i ja ha cremat més de 5.000 hectàrees

Preocupació entre els veïns de Bovera, tot i que el Govern precisa que les flames "són lluny"

Imatges de l'incendi de la Ribera d'Ebre, que afecta a diversos indrets de les Garrigues i el Segrià

Imatges de l'incendi de la Ribera d'Ebre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incendi de La Ribera d'Ebre està afectant una superfície de 5.169 hectàrees, segons l'últim balanç dels Agents Rurals, i continua sense estar controlat, segons ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una compareixença al costat del president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà. En una atenció als mitjans des de Vinebre en el centre de comandament operatiu, on s'ha realitzat el briefing de la tarda, Buch ha explicat que els treballs per sufocar el primer tram del flanc dret, del sector 1 de l'incendi, van "pel bon camí" i té resultats positius.

En el cas del segon tram d'aquest flanc, proper al municipi de Bovera, on s'ha confinat la població de manera preventiva, s'està treballant sense que estigui controlat, si bé Buch ha precisat que les flames "són lluny".

No obstant, els veïns de Bovera estan preocupats perquè tot i que semblava que a primera hora de dijous al matí el foc estava lluny del seu municipi, al migdia l'incendi ha revifat i veuen el fum cada vegada més a prop. Protecció Civil ha ordenat els veïns de Bovera confinar-se a casa però alguns voluntaris, coordinats pels Agents Rurals, s'han repartit en grups de com a mínim dues persones per les masies del voltant del nucli, equipats amb cisternes, per vigilar la zona.

Un dels voluntaris és el Jordi Pascual que no podia creure's que el foc els tornés a amenaçar. "S'ha ajuntat tot, la sequera, el vent i la calor" i no ha descartat que el foc arribi als masos i masies del voltants perquè "està pujant". El Ramon Llop, per la seva banda, considera que els equips d'emergència "no fan prou". "He intentant amb una pala anar tirant aigua i remullar però no podia jo sol. Sento impotència perquè es cremarà tot", lamenta.

El conseller ha insistit que no creuen que el foc arribi al nucli de Bovera, però que se n’ha decidit el confinament per precaució. A Maials (Segrià) s’ha recomanat el confinament de gent gran, embarassades, infants i persones amb problemes respiratoris. Buch ha admès que no poden descartar més confinaments. “Lluitem contra el foc i la meteorologia; enemics que lluiten en contra nostra”, ha subratllat. Unes 90 dotacions terrestres, una desena de mitjans aeris i més de mig miler d’efectius humans lluiten contra el foc.

L'incendi té un potencial de fins a 20.000 hectàrees.


tracking