SEGRE

Pilar Cases: «Cada poble tindrà el seu representant»

La primera alcaldessa de Tremp ha arribat al càrrec després d’un pacte entre ERC i JxCat, dos formacions que ja van compartir govern l’anterior mandat

Pilar Cases (ERC).

Pilar Cases (ERC).SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pacte entre ERC i JxCat a Tremp va ser fàcil i lògic?

Les dos coses. Fàcil perquè venim de quatre anys de govern i dels 7 edils que hi havia al govern, 5 repetim. Lògic perquè des del minut zero i en campanya vam dir que no pactaríem de cap forma amb Compromís, el partit dels socialistes, mentre hi hagués presos polítics i exiliats.

Serà doncs el mateix equip però amb canvis de cadira?

Sí, esclar. Fa quatre anys va ser CiU qui va obtenir més regidors i aquesta vegada s’ha girat la truita. En cap moment no hi va haver discussió sobre qui havia de ser l’alcaldessa i qui havia de ser el primer tinent d’alcalde.

Com donaran visibilitat als 28 pobles de Tremp?

El que ja es va fer fa quatre anys i ho tornarem a fer és que cada poble tindrà el seu representant escollit entre els veïns. Aquestes persones són les que vénen aquí, ens avisen si un fanal no va o ens diuen que hi ha un carrer on hi ha un forat.

Veu viable augmentar les freqüències del tren de la Pobla?

Sí, i si no és viable ho haurà de ser, perquè el metro de Barcelona també és deficitari i funciona cada dia, doncs el tren també. La gent ha de poder anar i tornar el mateix dia. Jo crec que falten un parell de freqüències més.

Quins seran els eixos sobre els quals pivotarà el seu mandat?

Volem col·locar Tremp dins de la vegueria del Pirineu amb el pes que li correspon i promocionar la comarca. Primer hem d’ensenyar al món qui som i després reivindicar també que hi som.

L’escola de música va ser un dels projectes que van entrar en el debat electoral. Com està actualment?

El que hem de fer és buscar els fons per poder acabar-la. El plantejament que hi havia de l’escola als anys 2006-2007 no és el mateix que hi ha actualment. Llavors les classes eren individuals i hi havia força departaments molt petits. En el moment en què la Generalitat deixa d’aportar una part molt important del finançament d’aquesta escola de música, es fa un replantejament i es fan classes col·lectives. S’han de refer els plànols inicials i buscar el finançament per acabar-la i mantenir-la.

tracking