SEGRE

TRANSPORTS INCIDÈNCIES

Calvari al tren fins a Mollerussa amb indisposició del maquinista

Passatgers afectats lamenten les altes temperatures del comboi, que podrien haver causat la baixa del conductor || Afecta 60 viatgers i genera un retard de dos hores

Els usuaris afectats al pujar a Mollerussa a l’autocar que anava cap a Cervera.

Els usuaris afectats al pujar a Mollerussa a l’autocar que anava cap a Cervera.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un tren de la línia de Lleida a Manresa va tenir ahir a la tarda un retard de més de dos hores a causa de la indisposició del conductor. Aquest enèsim incident a la línia va afectar uns seixanta usuaris, que van denunciar la “precarietat” del servei. El periple dels viatgers va començar a les 16.07 hores, quan el tren havia de sortir de Lleida. Segons van explicar els passatgers, una vegada al tren els van informar que havien d’agafar un altre comboi. “Encara no tenia l’aire condicionat en marxa i semblava que estava a 50 graus”, va remarcar una afectada. Segons fonts sindicals, el comboi disposava d’aire condicionat, però al tractar-se d’un tren “de recanvi”, “tarda un temps fins que es genera aire fred”. “Ens vam adonar que passava alguna cosa ràpidament ja que el tren anava a 20 quilòmetres per hora. A l’arribar a Bell-lloc, també va estar 10 minuts estacionat i ens van dir que el conductor estava indispost i vam veure passar diversos guàrdies de seguretat amb botelles d’aigua”, van detallar diversos passatgers. Fonts sindicals van assegurar que el conductor estava “molt marejat”. Quan va arribar a Mollerussa, a les 17.00, el tren va parar definitivament.

Els passatgers van esperar sota un sol de justícia (les temperatures vorejaven els 40 graus) fins que van arribar dos autocars per portar-los a les seues destinacions. El tren hauria d’haver sortit de Mollerussa a les 16.37 hores i els passatgers se’n van anar amb autocar a les 18.31, per la qual cosa acumulaven unes dos hores de retard. Els viatgers que anaven a Barcelona i rodalies van pujar a un minibús, i per la seua part els que anaven a localitats com Tàrrega o Cervera van pujar a un autocar. Els agents de seguretat del tren van repartir aigua als usuaris. El tren que va quedar aturat a Mollerussa és de la sèrie 470, la que la Generalitat exigeix retirar al superar els 40 anys en servei. La indisposició del maquinista del tren que va sortir de Lleida va causar que el canvi de conductor previst a Calaf no es pogués efectuar i els viatgers del comboi que va sortir de l’Hospitalet a les 15.11 amb destinació Lleida també van ser amb autocar. Fonts de Renfe van assegurar que el tren de Mollerussa tenia aire condicionat i que entre els dos combois hi va haver seixanta afectats.

Els usuaris afectats al pujar a Mollerussa a l’autocar que anava cap a Cervera.

Els usuaris afectats al pujar a Mollerussa a l’autocar que anava cap a Cervera.J.GÓMEZ

tracking