SEGRE

Dos pobles del Pirineu de Lleida, sense alcaldia pedània un mes després de les eleccions

Àreu convocarà nous comicis a la tardor al no presentar-se cap candidat al maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos de les 54 entitats municipals descentralitzades (EMD) de Lleida, les dos al Pirineu, segueixen sense alcalde pedani un mes després de les eleccions locals. Una és la d’Àreu, al municipi d’Alins. Haurà de celebrar nous comicis a partir de la tardor, després que ningú presentés candidatura per presidir l’EMD el mes de maig passat. L’altra és Asnurri, a les Valls de Valira. Allà l’alcaldessa pedània, Roser Salvador, va dimitir al cap de poc de ser reelegida al capdavant d’una llista independent. Fonts del consistori van indicar que les vocals de la junta veïnal hauran d’elegir la substituta, membre de la llista rival d’ERC. Per fer-ho, han demanat informes a la Junta Electoral per aclarir quin és el procediment que han de seguir.

L’EMD d’Àreu inicia el nou mandat municipal sota la tutela de l’ajuntament d’Alins, que exercirà com a gestor fins que es convoquin les noves eleccions. La data exacta encara està pendent de determinar. Precisament, Asnurri va passar per la mateixa situació que Àreu l’any 2015: va haver de repetir els comicis al no presentar-se ningú als primers. En aquesta ocasió, es van presentar dos llistes. La candidatura de Salvador es va imposar sobre la republicana, liderada per Maria Sinfreu i amb Leonor Arajol com a suplent. Una vegada reelegida l’alcaldessa pedània, el govern d’ERC a les Valls de Valira havia d’elegir dos vocals per formar la junta, i va escollir Sinfreu i Arajol. Salvador va dimitir poc després.

L’alcalde de les Valls de Valira, Ricard Mateu, va precisar que el consistori tenia potestat per elegir les dos vocals, però en lloc d’això va oferir a Salvador la possibilitat de nomenar un membre de la junta a la seua elecció. “Ella no ho va fer, així que vam haver de nomenar les dos vocals”, va concloure el primer edil. Esquerra espera que Sinfreu sigui la nova presidenta de l’EMD. Aquest diari no va poder localitzar ahir Salvador.

Diputació

D’altra banda, els partits amb representació a la Diputació van reprendre ahir les converses per formar govern després de la majoria aconseguida per ERC a les municipals, amb onze dels vint-i-cinc diputats. Si bé tot apunta a un pacte entre Esquerra i JxCat, els republicans es reuneixen també amb la resta de formacions i ahir ho van fer amb el Comú, amb un escó. En les pròximes hores es preveu que es tanqui l’acord de govern, encara que fonts d’ERC van recordar que està vinculat al compliment del pacte a nivell nacional que inclou les Diputacions de Tarragona i de Girona.

tracking