SEGRE

L'incendi de la Ribera d'Ebre afecta unes 5.700 hectàrees

Els bombers no descarten revifades per la situació meteorològica extrema

Vista aèria de zona cremada per l'incendi.

L'incendi de la Ribera d'Ebre afecta unes 5.700 hectàreesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals estimen que l'incendi que afecta des de dimecres a la tarda a diversos municipis de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues té un perímetre actual d'unes 5.700 hectàrees. Les autoritats han insistit en la necessitat de mantenir la "màxima precaució" davant del "risc extrem" provocat per l'onada de calor, que pot fer que les temperatures a la zona de l'incendi puguin arribar als 44 graus al migdia. De fet, segons els Agents Rurals, hi ha risc extrem a un 15-20% del territori català i a la resta tot el personal es dedica exclusivament a la prevenció d'incendis. Pels Bombers, d'altra banda, les properes hores seran crucials, per l'augment de les temperatures, i al migdia es preveu possibles revifades.

Des de Protecció Civil mantenen la xifra de 52 persones evacuades, 44 d'elles a Flix, quatre a Bovera i quatre més a la Palma d'Ebre.

En aquests moments, al dispositiu d’extinció hi treballen 350 efectius amb unes 120 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 270 efectius de l’UME i unitats BRIF. A banda, també es compta amb la col·laboració de les ADF de la zona i de guies de maquinària pesant de Castella la Manxa. I, ja des de primera hora, s’han començat a incorporar els mitjans aeris a les tasques d’extinció. A hores d’ara, treballen 13 mitjans, entre ells 4 avions del Ministerio de Agricultura, Pesca i Alimentación i de les Comunitats de Castella - la Manxa i València. Ahir també van actuar unitats helitransportades de la Comunitat d’Aragó.

També treballen 5 unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), 3 d’elles de la Unitat d’Intervenció i Suport. A Maials, han reforçat amb una unitat del SEM 24h, amb coordinació amb la RS de Lleida, han demanat obrir el Consultori municipal de Maials, i actualment està donant atenció sanitària continuada.

Fins ara, el SEM ha realitzat 9 atencions sanitàries, 2 de les quals han requerit trasllat a centres sanitaris (un d’ells Auxiliar d’Ofici Forestal).

A banda, en el dispositiu també hi ha 35 efectius dels Mossos d’Esquadra, treballant en el control dels accessos i vies tallades i en l’acompanyament dels veïns desallotjats, efectius del Cos d’Agents Rurals, de Protecció Civil, de les Policies Locals i de la Creu Roja i voluntaris.

Aquest matí, s’ha mantingut una nova reunió de seguiment de l’incendi de la Ribera d’Ebre al Centre de Comandament ubicat a Vinebre amb comandaments i operatius actuants, el president de la Generalitat, Joaquim Torra, el conseller d’Interior, Miquel Buch i els alcaldes dels municipis afectats.


tracking