SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Calvet anuncia per a la tardor la desviació a l'AP-2 de camions també de les Borges a Lleida

Principi d’acord entre Govern i Generalitat que inclou el veto al trànsit pesant per l’L-702 Lleida-Castelldans || A falta de tancar els serrells, el nou tram substitueix el de Montblanc-Pla de Santa Maria

El conseller Calvet, al centre, a la celebració del centenari de la cooperativa de Juncosa.

El conseller Calvet, al centre, a la celebració del centenari de la cooperativa de Juncosa.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assegurar ahir a Juncosa que s’ha arribat a un principi d’acord amb el ministeri de Foment per a la desviació de camions de l’N-240 a l’autopista AP-2 entre Montblanc i Lleida durant aquesta tardor. Territori porta a terme negociacions, les últimes de finals d’aquest mateix mes, que també inclouen el veto a camions a l’L-702 de Lleida a Castelldans perquè els vehicles pesants no puguin agafar-la com a ruta alternativa a l’AP-2. En el marc d’aquest principi d’acord, el veto a camions s’ampliarà al tram les Borges-Lleida.

Ara està entre el Pla de Santa Maria i les Borges, però la prohibició s’aixecarà entre el Pla i Montblanc per traslladar-se a Lleida-Borges. El conseller va remarcar que “amb el pas dels mesos hem observat que aquest tram [actual] era insuficient ja que s’havia induït un increment de vehicles pesants entre les Borges i Lleida fins a duplicar la xifra de 1.000 a 2.000 camions d’intensitat mitjana diària”, va puntualitzar.

Ara, farà falta perfilar els acords entre Govern, concessionària i Servei Català de Trànsit per determinar els descomptes al transport que, al principi, seran els mateixos que els adoptats per al tram del Pla de Santa Maria a les Borges i que oscil·len entre una rebaixa del 42 i el 50 per cent. S’ha de ressenyar que aquest descompte no satisfà el sector del transport, que sempre ha exigit la gratuïtat de l’AP-2. Foment va adjudicar l’any passat l’estudi per ampliar la capacitat de la carretera N-240, que estarà a punt el juny de l’any que ve. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, va assenyalar que en les últimes setmanes s’han mantingut converses amb el secretari general d’Infraestructures de l’Estat, Julián López; i la subdelegada del Govern per a Concessionàries, Carmen Sánchez.

Per la seua banda, Calvet, que va participar en els actes del centenari de la cooperativa de Juncosa, va recordar que queden altres mesures, com la construcció de rotondes a Juneda “que faran d’efecte barrera i aconseguiran que la desviació cap a a l’autopista sigui efectiva”. Va remarcar que la carretera N-240 és una preocupació per a la Generalitat ja que es tracta d’una via en què es registren accidents amb freqüència, molts dels quals mortals.

A mitjans del mes de maig, el Govern central ja va avançar que començaven les negociacions amb la Generalitat per ampliar el veto a camions. El subdelegat del Govern a Lleida, Jose Crespín, va assegurar ahir que la situació segueix com aleshores, amb la qual cosa va rebutjar que hi hagi hagut més avanços com va sostenir el conseller.

tracking