SEGRE

EMERGÈNCIES FOC DEVASTADOR

Els Bombers estabilitzen l'incendi a l'aconseguir envoltar tot el perímetre

Els Bombers van aconseguir ahir controlar tot el perímetre del foc devastador que afecta Maials, Llardecans i Bovera des de dimecres a la tarda. Era el 20% dels 50 quilòmetres de perímetre. Finalment, abans de les 22.00 hores el van donar per estabilitzat. La d’ahir va tornar a ser una jornada complicada per les elevades temperatures.

Agents Rurals a l’inspeccionar ahir a la tarda la zona de Llardecans.

Agents Rurals a l’inspeccionar ahir a la tarda la zona de Llardecans.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres dies després que cremés sense control, els Bombers de la Generalitat van aconseguir ahir a la nit donar per estabilitzat i controlar tot el perímetre, d’uns cinquanta quilòmetres, de l’incendi devastador de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, en una nova jornada amb unes condicions meteorològiques extremes, amb temperatures per sobre dels quaranta graus. També ahir a la nit van obrir al trànsit l’Eix de l’Ebre, que estava tallat entre les localitats de Maials i Flix. Al llarg de la jornada d’ahir, els efectius van aconseguir penetrar a l’àrea nord del flanc dret, a Bovera i Llardecans, i una de les zones que ha donat més problemes. És, aproximadament, un 10 per cent de la superfície i es tracta de la zona més crítica ja que és una àrea molt abrupta i de difícil accés. Per aquest motiu, els Bombers van haver d’utilitzar maquinària pesant per poder habilitar camins, franges i espais perquè hi poguessin accedir els camions.

A última hora d’ahir, tanmateix, l’incendi continuava actiu i, segons les últimes dades dels Agents Rurals, ha afectat 6.000 hectàrees. S’esperava que la humitat relativa a la zona augmentés per estabilitzar el foc. El cap d’intervenció de Bombers, Antonio Ramos, va explicar que quedaven punts calents dins del perímetre, però no hi apreciaven “risc de reignició ni de propagació”. Tanmateix, ahir a la tarda hi va haver “tres o quatre revifades importants”, algunes de les quals dins de la zona cremada, i altres de “més crítiques” a la zona perimetral al nord del flanc dret. Així mateix, la carretera entre Bovera i Flix va seguir tallada i 25 persones, quatre de Bovera, segueixen desallotjades, que avui podrien tornar a casa.

Imatges via satèl·lit per delimitar les zones afectades

La Comissió Europea va activar el sistema comunitari d’imatges per satèl·lit Copèrnic a petició de les autoritats espanyoles per col·laborar en els treballs de delimitació de les zones afectades pels incendis forestals. La imatge la va captar el satèl·lit Spot. El perímetre de l’incendi és d’uns cinquanta quilòmetres i ha afectat una àrea d’unes 6.000 hectàrees.

Agents Rurals a l’inspeccionar ahir a la tarda la zona de Llardecans.

Agents Rurals a l’inspeccionar ahir a la tarda la zona de Llardecans.MAITE MONNÉ

Agents Rurals a l’inspeccionar ahir a la tarda la zona de Llardecans.

Agents Rurals a l’inspeccionar ahir a la tarda la zona de Llardecans.MAITE MONNÉ

tracking