SEGRE

ESNOTICIA

Alarma per dos nous focs, que arrasen 70 hectàrees a la Segarra

El que va mobilitzar més mitjans va ser el de Talavera, causat per una recol·lectora que recollia pèsols || A Torrefeta es van calcinar camps sembrats i rostolls

Efectius de l’ADF i Bombers treballant ahir a primera hora de la tarda a Talavera.

Efectius de l’ADF i Bombers treballant ahir a primera hora de la tarda a Talavera.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers van rebre ahir, en tot just sis minuts de diferència (13.14 i 13.20 hores), l’avís de dos incendis de vegetació a la Segarra, a Talavera i Torrefeta, respectivament, que van acabar calcinant unes 70 hectàrees. El de més envergadura va ser el primer, que va calcinar unes 60 hectàrees, el 20% de les quals forestals, a Pavia, nucli agregat de Talavera. El foc el van causar les espurnes d’una recol·lectora que estava collint en un camp de pèsols, segons van informar els Agents Rurals. Malgrat que el conductor de la recol·lectora va intentar evitar amb els extintors que el foc es propagués, les flames es van estendre amb rapidesa. Declarat a les 13.14 hores a escassos metres del punt quilomètric 3,5 de la carretera LV-2031, van treballar en l’extinció una trentena de dotacions dels Bombers, vint de terrestres i deu mitjans aeris, així com Agents Rurals i Mossos d’Esquadra.

L’incendi va quedar estabilitzat cap a les 15.45 hores. L’alcalde de Talavera, Ramon Trullols, va destacar la ràpida actuació dels equips d’emergència així com de l’ADF i dels agricultors de la zona, que van deixar les tasques del camp per col·laborar en les tasques d’extinció de l’incendi, concretament fent tallafoc per evitar que les flames es propaguessin.

Els Agents Rurals van explicar que la recol·lectora que va ocasionar l’incendi complia la normativa i disposava dels quatre extintors que exigeix el nivell 3 del Pla Alfa. A Torrefeta, van cremar 13 hectàrees de camps sembrats i de rostolls. No van transcendir les causes que el van originar.

Efectius de l’ADF i Bombers treballant ahir a primera hora de la tarda a Talavera.

Efectius de l’ADF i Bombers treballant ahir a primera hora de la tarda a Talavera.SEGRE TÀRREGA

tracking