SEGRE

ESNOTICIA

Controlat l'incendi de Ribera d'Ebre després de 4 dies en alerta

Els Bombers van donar per estabilitzat ahir a la nit un incendi que ha calcinat prop de 6.000 hectàrees || Continuen els treballs per a l’extinció i es retiren les unitats de l’Exèrcit

Muntanya cremada ahir al costat de la carretera C-12 entre Maials i Flix, que després de tres dies tallada, es va reobrir dissabte a la nit.

Muntanya cremada ahir al costat de la carretera C-12 entre Maials i Flix, que després de tres dies tallada, es va reobrir dissabte a la nit.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les 22.26 hores d’ahir, els Bombers de la Generalitat van donar per controlat l’incendi. Han estat quatre intenses jornades en alerta màxima per un foc que, segons les previsions inicials, podia arribar a ser el pitjor de les dos últimes dècades a Catalunya.

Per tot això, el president de la Generalitat, Quim Torra, va voler “agrair totes les persones del dispositiu pel seu treball heroic. Les flames podrien haver arrasat més de 20.000 hectàrees i la proporció final ha estat molt menor. Això és gràcies a tots els professionals i voluntaris”.

Així mateix, va voler agrair l’actitud dels ciutadans “que sabien que hi havia una situació extrema, amb una calor a la qual feia anys que no s’arribava i han tingut un comportament exemplar que ha evitat que haguéssim d’afrontar un altre foc de dimensions similars”. Tanmateix, va advertir que “encara no podem abaixar la guàrdia perquè hi haurà una altra onada de calor en breu”.

Els Bombers van treballar ahir amb un cinquantena de dotacions (trenta-quatre vehicles autobomba, dotacions del Grup d’Actuacions Forestals, tres helicòpters i vehicles de suport i comandament), especialment al terç superior del flanc dret, per poder consolidar tot el perímetre. Val a assenyalar que els vehicles d’emergències d’altres regions i el dispositiu de la Unitat Militar d’Emergències (UME) es van retirar de la zona dissabte a la nit una vegada es va donar per estabilitzat l’incendi a les 21.53 hores.

Pel que fa a la matinada de dissabte a diumenge, es va treballar intensament i no es va registrar cap reproducció important. Ahir al migdia, cinc persones de Bovera seguien desallotjades. Al llarg de la jornada d’ahir també es van reobrir altres carreteres tallades i únicament va quedar prohibit el pas entre Bovera i Flix i la T-703 de Palma d’Ebre. Els Bombers van aconseguir dissabte envoltar tot el perímetre i dissabte a la nit el van donar per estabilitzat.

Per la seua banda, els Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de Gandesa van prendre dissabte declaració al propietari de la finca de gallines del terme municipal de la Torre de l’Espanyol en la qual es va iniciar l’incendi, segons va informar La Vanguardia. El cas l’investiga un jutjat.

Muntanya cremada ahir al costat de la carretera C-12 entre Maials i Flix, que després de tres dies tallada, es va reobrir dissabte a la nit.

Muntanya cremada ahir al costat de la carretera C-12 entre Maials i Flix, que després de tres dies tallada, es va reobrir dissabte a la nit.MAITE MONNÉ

tracking