SEGRE

Els Bombers revisen l'àrea afectada per l'incendi de la Ribera d'Ebre, el Segrià i Les Garrigues

Es va donar per controlat aquest diumenge a la nit després d’arrasar unes 6.000 hectàrees

Imatges de l'incendi de la Ribera d'Ebre, que afecta a diversos indrets de les Garrigues i el Segrià

Imatges de l'incendi de la Ribera d'Ebre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat revisaran durant aquest dilluns l’àrea afectada per l’incendi a la Ribera d’Ebre (Tarragona) per detectar possibles punts calents i evitar que pugui reactivar-se, una vegada que ahir a la nit es va donar per controlat després d’arrasar unes 6.000 hectàrees.

Una vintena de dotacions terrestres dels Bombers, que rellevaran les que han estat sobre el terreny la passada nit, s’encarregaran en aquesta jornada d’aquestes tasques, remullant els calius, i a elles se sumaran tres mitjans aeris que sobrevolaran el perímetre, han informat fonts del cos.

Els Bombers de la Generalitat van donar per controlat a les 22:40 hores d’aquest diumenge l’incendi que es va iniciar dimecres passat a la comarca tarragonina de la Ribera d’Ebre, que finalment ha cremat unes 6.000 hectàrees, unes 4.000 d’elles en el municipi de Flix, el més afectat. A més d’afectar a la comarca tarragonina de Ribera d’Ebre, el foc va assolir a poblacions de les comarques lleidatanes de Les Garrigues i el Segrià.

Una vegada que els bombers van declarar controlat l’incendi, totes les persones que havien estat desallotjades de les seues masies han estat autoritzades a poder tornar als seus domicilis. Protecció Civil de la Generalitat manté activat el pla d’emergència per incendis forestals Infocat mentre durin les tasques d’extinció d’aquest incendi.

Una vegada que ha quedat controlat, les autoritats locals començaran aquest dilluns a avaluar els danys i els perjudicis econòmics generats pel foc.

La Generalitat, la Diputació de Tarragona i la Delegació del Govern es coordinaran, segons va anunciar aquest diumenge el president català, Quim Torra, per donar una resposta conjunta de les administracions davant de les peticions del territori.

Dissabte vinent, alcaldes i representants de les altres administracions es reuniran per avançar en les mesures que adoptaran i per decidir si convé demanar la declaració de zona catastròfica.

tracking