SEGRE

COMARCAS

Jordi Fàbrega: «Farem pisos per a la gent gran»

Fàbrega (JxCat) va rellevar Albert Batalla gràcies a un pacte amb ERC, que farà que els republicans assumeixin també l’alcaldia durant 21 mesos

«

«C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pacte de Junts per Catalunya i ERC va ser fàcil?

El pacte era lògic. Fàcil no va ser, però tampoc va ser complicat. Nosaltres havíem parlat d’un projecte de ciutat, com ERC, i aquests dos projectes eren molt similars. El pacte també incloïa el consell comarcal i vam tardar a acabar de lligar-lo.

Quina recepta dóna als regidors per aguantar aquests quatre anys amb estabilitat?

La confiança i la lleialtat. Hi ha molt feeling entre nosaltres.

I a Òscar Ordeig, el líder de l’oposició, què li recepta?

Mà estesa i treballarem junts. Som aquí per treballar durant quatre anys per als veïns i veïnes de la Seu i Castellciutat.

Quan es faci el relleu a favor d’ERC a l’alcaldia hi haurà només un canvi en el càrrec?

El mes 27 de govern jo faré un pas al costat i Francesc Viaplana (ERC) farà un pas al capdavant. Tota la resta continuarà exactament igual.

La despoblació i l’envelliment són dos dels problemes del Pirineu. Com ho afrontaran?

És fonamental incrementar les places de residència assistida o de pisos assistits per a la gent gran. Només comptem amb catorze places de residència assistida públiques. Hi ha unes obres pendents de començar a la Fundació Sant Hospital que permetrien augmentar aquestes places a quaranta-dos, que serà un increment important però no suficient. Nosaltres plantegem un equipament de pisos amb serveis per a la gent gran amb cent places. Seria de nova creació. Tenim unes quantes parcel·les a l’Horta del Valira i una d’aquestes és la que tenim pensada per crear aquest equipament, amb la majoria de places públiques.

S’hauran de posar d’acord per als pressupostos? El 2019 estan prorrogats...

Hi ha dos opcions. Fem un pressupost per a aquests 6 mesos que queden o passem el que queda de 2019 amb els pressupostos prorrogats i ja comencem a treballar per tenir l’1 de gener un pressupost factible per al 2020.

Aquesta és l’opció?

Passarem aquests sis mesos amb el pressupost prorrogat i el 2020, 2021, 2022 i 2023 hem d’aconseguir i tindrem un pressupost aprovat que ens permeti fer el que creguem convenient per a la Seu.

tracking