SEGRE

AJUNTAMENTS CARTIPÀS

Balaguer tindrà cinc tinents d'alcalde i 4 dedicacions exclusives

El nou govern local costarà en sous un 25 per cent més, fins als 240.000 euros

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va presentar ahir el nou cartipàs de l’ajuntament de Balaguer.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va presentar ahir el nou cartipàs de l’ajuntament de Balaguer.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal (ERC), va presentar ahir el nou cartipàs, configurat per nou edils (dels disset en total), i va donar a conèixer les retribucions dels càrrecs electes, que ascendeixen a 240.000 euros anuals bruts. Això suposa un augment d’un 25% respecte a l’anterior mandat, quan tenien cinc regidors i van començar amb el suport del PSC i Balaguer Ara Sí. Vidal va dir que són més i va demanar “confiança inicial”.

Amb aquesta nova configuració, l’ajuntament aposta per la participació i les polítiques de ciutadania. Entre les novetats destaca l’àrea de participació i les dedicades a la infantesa, comunicació, nova ciutadania i sostenibilitat. El cartipàs compta amb cinc tinences d’alcaldia: la primera amb les regidories de Promoció Econòmica i Ocupació anirà a càrrec d’Ester Guarné; la segona amb Esports, Joventut i Infantesa serà per a Gemma Vilarasau; la tercera amb Seguretat, Urbanisme, Obres i Serveis, per a Gerard Torres; la quarta amb les regidories de Governació, Assumptes Socials i Participació, per a Kevin Bruque, i la cinquena amb Cultura i Comunicació, per a Arnau Torrente. Per la seua banda, Laura Corsà serà l’edil d’Educació, Igualtat i Nova Ciutadania; Maria Pau Ortiga, de Turisme i Festes, i Xavier Castellà, de Medi, Sostenibilitat i Salut.

L’alcalde percebrà 53.000 euros bruts anuals per dedicació exclusiva i els tinents d’alcalde, 39.000. Guarné i Torres tindran una dedicació del cent per cent; Vilarasau, del 75 per cent, i Bruque i Torrent, del 60 per cent. La retribució de la resta és de 24.000 euros: Ortiga tindrà dedicació exclusiva; Castellà, del 50 per cent, i Corsà no rebrà retribució.

El ple per a l’aprovació del nou cartipàs, demà passat El ple per aprovar el nou cartipàs se celebrarà aquest dijous que ve, 4 de juliol, segons va avançar el mateix alcalde. Així mateix, el primer edil també va explicar que en les comissions de govern participaran els nou edils, i a les juntes de govern assistiran els cinc tinents d’alcaldia. Jordi Ignasi Vidal va aconseguir la primera majoria absoluta a l’ajuntament de Balaguer les últimes eleccions municipals, en què va obtenir nou dels disset regidors que formen l’arc municipal.

tracking