SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El túnel de Tres Ponts de la C-14 estarà perforat al setembre

Excavat el 70% de la galeria entre Organyà i Montant de Tost

Imatge de les obres del túnel a la carretera C-14, a Organyà.

Imatge de les obres del túnel a la carretera C-14, a Organyà.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs amb explosius per perforar el túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14 entre Organyà i la via d’accés a Montant de Tost, avancen a bon ritme i el departament de Territori i Sostenibilitat va informar ahir que ja s’han excavat 917 metres de galeria, gairebé un quilòmetre, dada que representa el 70 per cent del total dels 1.300 metres que tindran el pas subterrani.

En concret a la boca sud, on van començar els treballs de perforació, ahir portaven excavats 546,20 metres, i a la boca nord, 371,44 metres més.

L’estabilitat del terreny permet als operaris perforar una mitjana de vuit metres diaris

L’empresa especialitzada en explosius que se n’encarrega fa cada dia “una mitjana de tres detonacions”, segons van indicar les mateixes fonts, la qual cosa obliga a tallar el trànsit uns deu minuts en cada una de les actuacions, sense generar gairebé retencions.

Fonts pròximes van indicar que la previsió és que el pas estigui completament perforat aquest mes de setembre. L’estabilitat del terreny permet perforar una mitjana de vuit metres al dia. Tots els treballs se centren ara a l’interior de la galeria i després quedaran per obrir les dos galeries laterals d’evacuació. La millora d’aquest tram de la carretera C-14 suposa una inversió de 35,4 milions d’euros.

tracking