SEGRE

L'Estat nega el principi d'acord per vetar els camions a l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques

El conseller Calvet va anunciar la desviació a l'AP-2 per a la tardor i el subdelegat José Crespín diu que ''no s'han produït avenços remarcables en el darrer mes i mig''

Més mil camions es desvien cada dia de la N-240 cap a l'autopista

Més mil camions es desvien cada dia de la N-240 cap a l'autopistaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha negat aquest dimarts que hi hagi un principi d'acord entre la Generalitat i Foment per al desviament de vehicles pesants a l'N-240 entre Montblanc i Lleida tal com va anunciar dissabte passat el conseller de Territori, Damià Calvet, en una visita a Juncosa (Garrigues). Crespín ho ha comunicat així als representants de l'Associació Provincial Empresarial de Transports de Mercaderies per Carretera de Lleida (ASOTRANSLLEIDA) amb qui s'ha reunit per ''sortir al pas'' d'aquestes informacions recents, i també per comunicar-los que malgrat es continua treballant pendents dels estudis tècnics i econòmics, ''ara per ara no s'han produït avenços remarcables en el darrer mes i mig''.

El conseller Damià Calvet va anunciar dissabte passat a Juncosa un principi d'acord amb el Ministeri de Foment pel desdoblament de l'N-240 entre Montblanc i Lleida i alliberar el peatge de l'AP-2 per als camions. El conseller va dir que aquesta mesura comportaria acabar amb les bonificacions i el desviament de camions entre el Pla de Santa Maria i les Borges Blanques. Calvet també va detallar que s'està negociant amb Foment i que s'esperava que aquesta mesura fos una realitat a la tardor.

El subdelegat del govern espanyol a Lleida però, ha volgut desmentir aquest dimarts el principi d'acord anunciat per Calvet i ha dit que no hi ha hagut cap novetat en el darrer mes i mig. José Crespín ha traslladat als representants d'ASOTRANSLLEIDA que es continua estudiant amb ''molt d'interès'' les demandes del sector i del territori i ha afegit que l'objectiu del Ministeri de Foment és ''mantenir el diàleg amb la voluntat que hi pugui haver un acord entre totes dues parts''.

Des de la subdelegació del govern a Lleida es recorda que el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha reiterat en diverses ocasions que per abordar aquesta qüestió cal una ''voluntat de consens entre totes les parts'' ja que les competències de Trànsit estan referides a la Generalitat. Foment assumeix íntegrament, des de l'entrada en vigor del desviament de camions de l'N-240 a l'AP-2 (tram Les Borges Blanques – Pla de Santa Maria), el cost d'aquesta mesura acordada pel Consell de Ministres (31 d'agost de 2018) que puja 14 milions d'euros. Segons el govern espanyol, del 50% restant del cost se'n fan càrrec els propis transportistes ''davant la negativa de la Generalitat a assumir aquesta part''.

tracking