SEGRE

Presenten un mapa interactiu dels delictes a Catalunya

Elaborat pels Mossos d'Esquadra i l'Institut Cartogràfic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha elaborat un nou mapa amb dades delinqüencials de Catalunya. Aquest dimarts el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez; el director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Massó, i el cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, Josep Codina, han presentat aquesta eina que mostra de manera gràfica i interactiva les dades de la delinqüència a Catalunya en el període 2011 a 2019 (primer trimestre).

L’eina permet seleccionar el tipus de fet d’un determinat títol del codi penal que es vol visualitzar en el mapa (en 2 i 3D). Aquesta informació també es mostra en format gràfic per mesos. Més enllà, es pot seleccionar l’any i la paleta de colors amb la qual volem mostrar la corresponent informació i mostrar la posició de les comissaries.

El director general de la Policia ha volgut agrair la bona feina feta que ha permès disposar del visor de dades i ha encoratjat a treballar en el marc dels propers quatre anys perquè s’està contribuint a consolidar i reforçar una forma de governar més oberta i transparent.

Per la seva banda, el comissari Josep Codina, ha destacat que l’objectiu d’aquesta eina és arribar a donar dades concretes de municipis importants de Catalunya, demogràficament parlant. També ha admès la possibilitat d’incloure en el futur altres dades com aquelles relatives al sexe o als fets resolts.

El director de l’ICGC ha remarcat que actualment, “anem cap a una demanda creixent de cartografia temàtica que es posa disposició dels ciutadans a partir de visors interactius. Aquests visors posen a l’abast aquesta geoinformació perquè els usuaris la puguin treballar i interpretar”.

tracking