SEGRE

RAMADERIA TRANSHUMÀNCIA

Transhumància de 3.000 ovelles de la Conca de Tremp a Seurí

Estaran concentrades fins al setembre

El ramat d’ovelles al creuar el municipi de Senterada, al Pallars Jussà.

El ramat d’ovelles al creuar el municipi de Senterada, al Pallars Jussà.JORDI PERÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ramat de més de 3.000 ovelles de diferents pastors de la Conca de Tremp va iniciar el cap de setmana la transhumància cap a la muntanya de Seurí, al Sobirà. Un sol pastor preveu custodiar durant els tres mesos d’estiu el ramat d’ovelles.

Van iniciar l’ascens dissabte des del Jussà passant pel municipi de Senterada, on es van ajuntar diferents ramats. No serà fins al pròxim dia 29 de setembre quan deixaran les pastures que ocuparan a l’estiu per tornar a la granja. Serà aleshores quan es faci a Seurí la tria dels caps, el moment en el qual cada pastor recupera els animals després de deixar-los passar els mesos de calor a la muntanya. El trajecte s’allargarà tres dies i les dos primeres setmanes les passaran en unes pastures de la vall Fosca i després ascendiran fins a Llessui i la muntanya de Seurí.

S’ha de recordar que un centenar de ramaders del Jussà, Alta Ribagorça i Aran es van manifestar aquest diumenge a Llessui contra la presència de l’ós al Pirineu, que pot condicionar la continuïtat de moltes explotacions ramaderes i la pèrdua de biodiversitat.

tracking