SEGRE

SUCCESSOS ALARMA A LA SEGARRA

Un espectacular incendi destrueix en només una hora una fàbrica de banyeres a Cervera

Protecció Civil va recomanar als veïns que no sortissin de casa per evitar problemes pel fum

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un espectacular incendi va destruir aquest dilluns en només una hora la factoria d’Iberspa al polígon industrial de Cervera. Es tracta de l’empresa líder a Europa en la fabricació de banyeres d’hidromassatge i de spa. Protecció Civil va recomanar ahir a la nit als veïns de Cervera que no sortissin de casa i tanquessin portes i finestres per evitar problemes de salut a causa del fum. Es dóna la circumstància que aquesta empresa havia ampliat el mes d’abril passat la plantilla un 20% per passar de 50 a 70 treballadors. Segons responsables de l’empresa, es calcula que el foc es va iniciar al magatzem a causa de les altes temperatures. En aquell moment només quedaven treballadors a les oficines que, al veure l’incendi, van abandonar les instal·lacions, per la qual cosa no es va haver de lamentar cap ferit. Després de cremar-se el magatzem i la planta de treball, les flames van destruir també les oficines.

El complex tenia una gran quantitat de resines i poliuretà, materials altament inflamables, fet que va fer que en molt poc temps la totalitat de les naus, 7.000 metres quadrats, estiguessin en flames. La virulència de les flames va fer témer que el foc assolís altres naus limítrofes, com és el cas dels dipòsits de l’empresa gallega Cortizo. Tanmateix, els Bombers van aconseguir desviar el foc, que només va afectar un camp de cultiu extensiu. El 112 va donar l’alerta a la Policia Local a les 18.27, moment inicial del foc. En poc més d’una hora, la totalitat del recinte va quedar envoltada de flames. Fins al lloc es van desplaçar l’alcalde, Ramon Augé, i l’edil de promoció econòmica, Raimond Fusté. Augé va qualificar l’incendi de “gran desgràcia tant per als treballadors com per a tota la ciutat, ja que era una empresa totalment consolidada”. En l’extinció van participar 18 unitats de Bombers procedents, d’entre altres lloc, dels tres parcs de la Segarra (Cervera, Guissona i Torà), dos patrulles de la Policia Local, quatre ambulàncies del SEM i sis patrulles dels Mossos d’Esquadra.

L’empresa, originària de Sabadell, es va instal·lar a Cervera el 2005 després de la crisi de Lear com a resultat de la feina de la mesa de negociació per recuperar el teixit productiu a la capital de la Segarra. Inicialment va començar amb 20 treballadors. El mes d’abril passat la factoria va projectar una ampliació dels torns de treball i negociava de forma paral·lela la compra de terrenys o de naus del polígon per materialitzar l’ampliació de la seu actual. Un policia local va comentar ahir que només recorda un incendi similar el maig del 2007, quan les flames van destruir el complex carni de L’Agudana.

Els Bombers van evitar que les flames assolissin altres factories del polígon industrial.

Els Bombers van evitar que les flames assolissin altres factories del polígon industrial.X. SANTESMASSES

tracking