SEGRE

MUNICIPIS TRIBUTS

El TSJC declara nul·la la taxa municipal a les antenes de telefonia mòbil

El consistori estudiarà si hi ha vies legals per restablir-la a partir de l’any que ve

Una antena de telefonia mòbil al carrer Balmes de Mollerussa.

Una antena de telefonia mòbil al carrer Balmes de Mollerussa.ALBA MOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nuls diversos articles de la taxa que l’ajuntament de Mollerussa aplicava des de l’any 2002 a les antenes de telefonia mòbil al municipi. El consistori va corroborar que aquesta resolució judicial deixa sense efecte aquest tribut i estudiarà si hi ha vies legals per restablir-lo a les ordenances fiscals de l’any que ve.

La resolució considera que l’ordenança municipal, que grava l’“ocupació del subsòl, terra i vol de les vies públiques” per part d’operadores de telefonia, contravé sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. L’alcalde, Marc Solsona (JxCat), va apuntar que aquesta situació no suposa un perjudici greu per a les arques municipals. Els rebuts que l’ajuntament posava al cobrament cada any a penes arribaven als deu mil euros, i portaven almenys quatre anys sense cobrar-los: els titulars d’antenes de telefonia mòbil establien avals sobre l’import de la taxa en lloc de liquidar-la al consistori, a l’espera de sentència del recurs contra la taxa municipal. La resolució ha donat finalment la raó a les operadores, amb la qual cosa el consistori no podrà cobrar els rebuts pendents.

La decisió del TSJC és la resposta a una qüestió d’il·legalitat plantejada pel jutjat contenciós administratiu de Lleida, arran d’un recurs contra la taxa municipal que va interposar a finals de l’any passat l’operadora Telefónica Móviles España. Malgrat acatar aquesta decisió judicial, Solsona va qualificar d’“inconcebible” que l’activitat que una empresa desenvolupa al municipi (en aquest cas, serveis de telefonia mòbil) “no tributi com ho fan les altres”. Per al primer edil aquest fet suposa un “greuge comparatiu” i va indicar que estudiaran altres vies perquè aquestes empreses tributin com la resta.

tracking