SEGRE

REGS DEMANDES

Els regants exigeixen suprimir l'IBI dels pantans

Constitueixen a Tàrrega la junta de comunitats de reg de Catalunya || Demanen també més representació a l’ACA

La junta d’Acatcor va nomenar ahir Amadeu Ros president.

La junta d’Acatcor va nomenar ahir Amadeu Ros president.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació catalana de comunitats de regants (Acatcor) va exigir ahir que el Govern central elimini l’Impost de Béns Immobles (IBI) que ha aplicat en els últims exercicis sobre els embassaments de regadiu. L’entitat, que representa unes 300.000 hectàrees de reg de tot Catalunya i espera que s’hi sumin setze comunitats de regants més, traslladarà aquesta exigència a l’executiu central a través dels partits polítics.

De fet, el seu president (que també ho és del Canal d’Urgell), Amadeu Ros, va assenyalar ahir que formacions com Esquerra Republicana i el Partit Popular al Congrés ja han assumit aquesta reivindicació, que suposa un fort gravamen per als agricultors de regadiu. Els últims processos de regularització cadastral han fet aflorar nombrosos béns que fins ara no tributaven, especialment en finques rústiques, entre els quals els pantans particulars destinats a emmagatzemar aigua per al regadiu.

Amadeu Ros va ser reelegit ahir president de l’entitat en una reunió a Tàrrega i va explicar, al finalitzar la trobada, que els regants demanaran també a la Generalitat tenir més pes en el consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ja que “gestionem el 75 per cent de l’aigua a Catalunya”.

Acatcor preveu traslladar aquesta petició a les conselleries tant de Territori com d’Agricultura en els propers dies.

tracking