SEGRE

INFRAESTRUCTURES SEGURETAT

El Parlament vol protegir amb tanques el canal de Seròs per evitar caigudes

La comissió de Territori reclama a l’Estat, la CHE i Endesa millorar la seguretat

La recerca del cotxe que va caure al canal al febrer.

La recerca del cotxe que va caure al canal al febrer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament reclama protegir amb tanques els accessos al Canal de Seròs per restringir el pas de vehicles i impedir caigudes accidentals, com la que va provocar la mort el passat mes de febrer de Núria Borràs, professora de l’institut Manel de Montsuar de Lleida.

Així consta a la proposta de resolució que va aprovar ahir la comissió parlamentària de Territori. El text insta el Govern, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i Endesa, titular d’aquesta infraestructura, a “construir tanques al llarg del canal” per “fer impossible l’accés d’automòbils aliens a la companyia elèctrica”. Així mateix, proposa desplegar “salvavides en diferents trams”.

El text exigeix a més elaborar “un estudi que avaluï la perillositat actual del canal de Seròs i una estadística sobre els accidents, siguin mortals o no, produïts a conseqüència de la falta de seguretat en aquesta infraestructura”. Finalment, reclama mesures per estendre aquest tipus de mecanismes de seguretat a “tots els canals de les conques hidrogràfiques de l’Estat”. El grup parlamentari d’En Comú Podem (ECP) va presentar aquesta proposta de resolució, que es va aprovar després d’incorporar esmenes de JxCat i ERC. L’aprovació va ser pràcticament unànime, amb una única abstenció del grup de Ciutadans en un dels punts. Després de la sessió, el diputat d’ECP David Cid va recordar que els accidents al canal de Seròs han avivat a Lleida les peticions de millorar la seguretat. Per la seua banda, fonts d’Endesa van apuntar que no existeix per ara una normativa que estableixi la manera de restringir l’accés a una infraestructura com el canal de Seròs. Així mateix, van assenyalar que a l’entorn del canal hi ha terrenys de diferents propietaris i administracions implicades.

tracking