SEGRE

La Generalitat desactiva l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya


Les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica ja no superen els valors límit determinats per a les partícules en suspensió

Bangkok

La contaminació de l'aire a les ciutats redueix la felicitat de les personesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules PM10 que estava actiu a tot Catalunya. L’avís s’havia activat el 25 de juny i es va mantenir fins el dilluns 1 de juliol, quan es va declarar una situació d’episodi d’alta contaminació ambiental per partícules que va durar fins l’endemà dimarts, 2 de juliol. Des de llavors la situació ha estat la d’avís preventiu.

Els nivells de PM10 estan disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i, hores d’ara, ja no superen el valor límit diari de 50 µg/m³ en més d’una estació, tot i que es manté lleugerament pols en suspensió provinent de l’Àfrica. A més, la previsió dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics per al dia d’avui indica que els nivells ja no superaran aquest valor límit.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic seguirà atentament l’evolució de les condicions atmosfèriques, que poden haver donat una treva a la situació de baixa dispersió, perquè és probable que els propers dies torni a produir-se una intrusió africana que augmenti la concentració de partícules en l’aire.

tracking