SEGRE

EXÈRCIT POLÈMICA

Tremp planta el rei a l'entrega de despatxos de l'acadèmia de Talarn

Pilar Cases (ERC).

Pilar Cases (ERC).SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de Tremp (ERC i JxCat) no assistirà a l’entrega de despatxos de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn, que se celebrarà demà divendres i que presidirà el rei Felip VI. Així ho va confirmar ahir l’alcaldessa de Tremp, Pilar Cases (ERC), que va assegurar que tampoc hi anirà cap ajuntament amb alcalde republicà (entre els quals hi ha la Pobla i Isona, els dos municipis de més mida de la comarca després de la capital).

“Si el rei no vol rebre els presidents del Parlament Carme Forcadell i Roger Torrent, nosaltres allà no hi pintem res”, va assegurar Cases. Així mateix, l’AGBS no celebrarà avui el concert previ a l’entrega de despatxos al teatre La Lira de Tremp. Cases va apuntar que des de l’acadèmia van demanar retirar uns llaços grocs que es troben en una paret amb els noms dels presos independentistes i dels que es troben a l’estranger, una cosa que l’equip de govern va declinar fer. “Fa gairebé dos anys que hi són i no s’han tocat mai”, va explicar l’alcaldessa.

Davant de la negativa de l’ajuntament, des de l’AGBS els van dir aquest dimarts que no podrien celebrar el concert a La Lira i tindrà lloc a l’acadèmia.

tracking