SEGRE

ERC desbanca JxCat a l'Urgell i Òmnium farà de mitjancer al Jussà

Protesta a Tremp.

Protesta a Tremp.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern del consell de l’Urgell estarà finalment en mans d’un tripartit d’esquerres format per ERC, CUP i PSC, mentre que la presidència serà per al republicà Gerard Balcells, alcalde de Sant Martí de Riucorb. D’aquesta manera, la suma dels vuit consellers comarcals d’Esquerra, el del PSC i el de la CUP desbancarà els nou de Junts. Serà la primera vegada que l’ens comarcal canviï de color polític, després de tres dècades de governs de l’antiga Convergència.

D’altra banda, al Pallars Jussà, on ERC i JxCat han trencat negociacions per governar el consell, la militància d’aquesta última formació va acordar ahir a la nit fer una última temptativa d’acord amb els republicans, amb un representant d’Òmnium Cultural com a mitjancer. Aquesta decisió arriba quan Junts negocia una aliança amb el PSC, cosa que ha motivat protestes com pancartes i cadires amb la llegenda “es ven” i “155”.

A la Segarra, tot apunta a un govern en minoria d’ERC, amb 9 dels 19 escons. La CUP va anunciar que no els donarà suport, ni tampoc a una alternativa que inclogui els vuit edils de JxCat i l’únic del PSC. L’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, és l’únic que s’ha postulat per presidir l’ens comarcal.

Panadés presidirà el Pla

Al Pla d’Urgell, on JxCat té majoria absoluta, el comitè comarcal del partit va elegir ahir a la nit l’alcalde del Poal, Rafael Panadés, com a nou president del consell. L’alcaldessa de Sidamon, Dolors Tella, havia retirat prèviament la seua candidatura.

tracking