SEGRE

EMERGÈNCIES POLÈMICA

Interior dóna de baixa 90 bombers voluntaris a Lleida en plena onada de calor

La Generalitat ha iniciat el procediment per donar de baixa 90 bombers voluntaris de les comarques de Lleida. Es tracta d’una mesura en el marc de la reorganització del cos i afecta efectius que no han donat servei en l’últim any i mig. Asbovoca, l’associació de voluntaris, critica que es faci en plena alerta per incendis.

Els bombers segueixen lluitant contra el foc que afecta Almorox i diversos municipis madrilenys.

Els bombers segueixen lluitant contra el foc que afecta Almorox i diversos municipis madrilenys.@112CMADRID/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Interior ha iniciat el procés per donar de baixa uns noranta bombers voluntaris de les comarques de Lleida per la inactivitat, un fet que ha provocat crítiques del col·lectiu per produir-se en plena alerta per incendis. La direcció de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha començat aquesta setmana a comunicar als afectats i als caps de parc els respectius procediments de revocació de nomenament. Es tracta d’aquells voluntaris que “no han tingut activitat des de l’inici de l’any 2018”, segons van informar a aquest diari fonts de Bombers de la Generalitat, que van afegir que és una decisió que va prendre al Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan col·legiat adscrit a la direcció general del cos, “per regularitzar i reestructurar la situació dels efectius no professionals”. S’ha d’assenyalar que l’article 13 del reglament dels Bombers Voluntaris regula els procediments de baixa en diferents supòsits, com que el sol·liciti el mateix interessat, malaltia, tenir més de 65 anys i per revocació del nomenament. En aquest últim cas, hi ha diferents causes, entre les quals “l’abandonament del servei sense causa justificada”. Els afectats tindran un període de temps per presentar-hi al·legacions. Aquesta situació, com a exemples, afecta onze voluntaris d’Almacelles, quatre d’Agramunt, cinc de la ciutat de Lleida i un d’Almenar.

L’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca) va censar el mes de febrer passat en 132 els efectius “reals” disponibles a Lleida davant els 372 d’Interior (ara són 470), la qual cosa representava que només un de cada tres podien assistir a emergències. El seu president, Josep Maria Alcalà, va assegurar que “la majoria de parcs estan buits, i els efectius no tenen il·lusió. Tota aquesta situació provocarà el tancament de parcs, en una nova deriva del cos.”

Continuen denunciant falta d’efectius malgrat la nova promoció

Fa just un mes es van incorporar als parcs de la regió d’Emergències de Lleida i Aran un total de 98 nous bombers voluntaris després de superar el curs bàsic, en la primera promoció en anys. Els diplomes acreditatius es van entregar el 7 de juny a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) a les 317 persones que van superar el programa de formació impartit.

RADIOGRAFIA DE LA SITUACIÓ ACTUAL DELS BOMBERS A LA REGIÓ D'EMERGÈNCIES DE LLEIDA

tracking