SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

Adjudiquen l'habilitació de dos noves vies ferrades a Fígols i Alinyà i a Oliana

La via ferrada de la Regina, propera al pantà d’Oliana.

La via ferrada de la Regina, propera al pantà d’Oliana.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell comarcal de l’Alt Urgell ha adjudicat les obres per a la construcció de dos noves vies ferrades a la comarca.

La primera tindrà lloc al municipi de Fígols i Alinyà, a la zona coneguda com Roca Narieda, i disposarà de diversos trajectes i zones perquè el recorregut estigui a l’abast de tota mena d’usuari. La memòria del projecte destaca la voluntat de fer un “recorregut original” per convertir-lo en “un reclam” turístic, i que a més disposarà de dos ponts tibetans.

El segon trajecte està previst a la Serra Canals d’Oliana, que limita al sud-est amb el pantà d’Oliana. Aquest projecte constarà d’un sol trajecte i tindrà un pont nepalès molt proper a la zona d’arribada. Les obres, dividides en dos lots i que s’allargaran tres mesos, aniran a càrrec de l’empresa Alternativas Verticales Vía Libre SL i tindran un cost total de 168.821 euros. Les dos infraestructures formen part del projecte Camina Pirineus per convertir la comarca en un referent de l’Alt Pirineu respecte a senderisme i excursions de muntanya. Camina Pirineus consisteix en una xarxa de senders, recursos i serveis ecoturístics per recuperar i valoritzar el patrimoni cultural i natural. S’estan revisant dinou catàlegs de senders.

tracking