SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Inicien les obres a la rotonda de la C-14 a Oliana després de retirar torres de llum

Reivindicació històrica per millorar la seguretat d’aquest tram de la carretera

Tram de la C-14 en el qual s’ubicarà la nova rotonda.

Tram de la C-14 en el qual s’ubicarà la nova rotonda.C. S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest mes de juliol s’han iniciat les obres de la rotonda a la C-14 a Oliana després de retirar dos torres de mitjana tensió de la línia elèctrica que passa per aquesta zona i que s’han vist afectades per la construcció d’aquest punt giratori. L’alcaldessa, Carme Lostao, va explicar que les obres podrien allargar-se entre tres i quatre mesos encara que es preveu que abans de l’hivern ja estigui acabada. La nova rotonda és una de les obres més reivindicades tant pels veïns com pel mateix ajuntament després de diversos anys d’espera. Aquesta infraestructura suposarà una inversió de 516.000 euros i a més de millorar la seguretat permetrà una millor fluïdesa del trànsit a l’entrada nord del municipi (a l’altura de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil), al mateix temps que millorarà l’accessibilitat a la zona industrial d’aquesta població de l’Alt Urgell. En aquest sentit, la rotonda distribuirà el trànsit cap al polígon de Figolers, al marge esquerre de la carretera, i a les zones de Valldan i la Colònia, al marge dret de la via. La nova infraestructura tindrà quaranta metres de diàmetre i la calçada, segons indiquen tècnics de Carreteres, estarà formada per dos carrils de quatre metres. Durant les obres es duran a terme desviacions de trànsit en aquest punt.

Fonts de Carreteres de la Generalitat van explicar que el projecte definitiu es va haver de modificar per la línia elèctrica i desviar-ne el traçat, la qual cosa va obligar a fer noves expropiacions de més parcel·les, una de municipal, que es van afegir als 3.900 metres quadrats que la Generalitat va expropiar per a les obres.

L’alcaldessa de la població va incidir que la infraestructura permetrà millorar la seguretat d’aquest tram de la C-14 al seu pas per Oliana.

Projecte per consolidar un tram de la muralla medieval del centre

L’ajuntament d’Oliana ha donat llum verda a la consolidació de la muralla medieval del centre històric amb un pressupost d’execució de 21.100 euros. En aquest sentit, l’alcaldessa va explicar que es preveu repassar i tapar algunes de les juntes de la pedra de les restes de la muralla amb l’objectiu de mantenir aquest patrimoni local. Per finançar aquesta actuació el consistori busca ajuts. La primera edil va explicar que precisament a sobre de la muralla s’ubica la plaça del Lledoner i és aquí on es farà l’actuació més important de consolidació d’aquest tram. La població va ser en els seus inicis un poble tancat per una muralla i a la zona encara es conserva una arcada romànica que era una antiga porta d’entrada a la localitat.

tracking