SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Roben a l'ajuntament i en una fàbrica de cervesa de Belianes

Pany rebentat a la porta de la cervesera Matoll.

Pany rebentat a la porta de la cervesera Matoll.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de i la fàbrica de cervesa artesana Matoll de Belianes van ser objecte d’un robatori la matinada de dissabte passat. L’alcaldessa, Carme Culleré, es va mostrar ahir preocupada pels “desperfectes ocasionats”, ja que els lladres “van destrossar una desena de panys”. Culleré va recordar que l’edifici del consistori està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i han de respectar tots els elements actuals, incloses les portes, algunes de les quals afectades ahir. Quant a l’import sostret, Culleré va dir que encara desconeixen la xifra. “En el cas de les oficines de l’ajuntament hi havia els diners en efectiu dels abonaments de les piscines”, va explicar, i va afegir que dins de l’edifici consistorial també van entrar a l’oficina de Correus, a la de la comunitat de regants i a la de l’Orfeó Belianenc. Culleré va contactar amb els seus responsables perquè facin una relació del que els falta.

A més, segons l’alcaldessa, els lladres van entrar a l’Ecomuseu de la Vida Rural, ubicat als baixos de l’edifici, on van agafar algunes eines per forçar les portes.

Al consistori van entrar a les oficines de Correus, la comunitat de regants i l’Orfeó Belianenc

Agents de la policia científica van buscar diumenge empremtes i proves. Culleré va explicar que es van adonar del robatori dissabte a la tarda, quan el secretari va anar a l’ajuntament per fer un pregó en el qual es demanava la col·laboració dels veïns per l’incendi que va afectar el municipi aquell dia. En el cas de la fàbrica Matoll, els lladres van forçar el pany i es van emportar diners. Jordi Segarra, de la cervesera, va explicar que han denunciat el cas davant dels Mossos i va lamentar la “situació d’inseguretat”. La mateixa matinada uns desconeguts van intentar entrar a robar a l’ajuntament de Nalec.

tracking