SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Tres anys per haver clavat una copa al coll a un veí d'Alfarràs

La Fiscalia demanava 9 anys de presó per un intent d’homicidi però l’Audiència considera que no volia matar-lo || L’acusat va dir que, si ho va fer, va ser “sense voler”

El condemnat, durant el judici que es va celebrar el 19 de juny a l’Audiència de Lleida.

El condemnat, durant el judici que es va celebrar el 19 de juny a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a tres anys de presó A.Z., un veí d’Alfarràs de 38 anys acusat d’intentar matar un home clavant-li un vidre d’una copa al coll en una discussió en un bar de la localitat el 13 de febrer de l’any passat. El tribunal considera que “l’ànim de l’acusat no era matar la víctima sinó únicament menyscabar la seua integritat física”, per la qual cosa el condemna per un delicte de lesions amb ús instrument de perillós amb l’atenuant de reparació del dany (l’home va consignar judicialment 2.000 euros en concepte de responsabilitat civil) i no per una temptativa d’homicidi, com sol·licitava la Fiscalia, que demanava una condemna de nou anys de presó. Alternativament, per si es considerava que l’acusat era autor d’un delicte de lesions, el Ministeri Públic va demanar una pena de cinc anys de presó. A banda dels tres anys de presó, l’Audiència imposa a l’home una ordre d’allunyament durant quatre anys respecte a la víctima, que ha d’indemnitzar amb 10.030 euros. La defensa va demanar tres mesos de presó per lesions per imprudència.

Durant el judici, l’acusat, de nacionalitat marroquina, va afirmar que havia estat bevent tot el dia i va negar que ell li clavés la copa de forma intencionada, encara que va dir estar-ne penedit i va demanar perdó. “Si ho vaig fer, va ser sense voler”, va afirmar.

A més, els forenses van assenyalar que la ferida no presentava risc vital imminent per a la víctima però, sense l’atenció adequada, hauria pogut morir dessagnat. L’home va haver de ser intervingut i va passar dos dies a l’hospital.

Els fets van tenir lloc el 13 de febrer de l’any passat. La víctima, de 54 anys, va declarar en la vista que “estic aquí de miracle”, amb referència a la gravetat de la ferida, i va afegir que l’acusat va trencar la copa que portava a la mà i l’hi va clavar al coll. El condemnat està empresonat preventivament des del 12 de febrer del 2018, per la qual cosa fa 17 mesos que és a la presó, gairebé la meitat de la condemna imposada. Tanmateix, la sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

tracking