SEGRE

REG PROJECTE

Comencen les últimes obres de la presa de l'Albagés, que s'omplirà en un any

Dos anys després de construir el dic, impliquen entre d’altres el pla d’emergència

Els operaris treballen ara en el drenatge d’un dels camins, prop de la presa i del municipi (esquerra).

Els operaris treballen ara en el drenatge d’un dels camins, prop de la presa i del municipi (esquerra).MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’adjudicatària del projecte d’obres complementàries de la presa de l’Albagés, que es va encarregar a l’UTE formada per Elecnor i Osepsa per tres milions d’euros, ha començat aquesta setmana els treballs, que implicaran, entre altres, l’adequació de camins afectats pel pantà i la implantació del pla d’emergència de la presa, incloses les sirenes d’avís a la població al mateix dic i als municipis situats aigües avall.

Els treballs impliquen per ara uns cinc empleats, però es preveu assolir el mig centenar quan s’abordi el gruix de les obres. Fonts vinculades al projecte van explicar a SEGRE que aquesta setmana s’han iniciat els treballs pel drenatge d’un dels camins.

El termini per a la culminació d’aquest projecte complementari és d’un any i en depèn que comenci a omplir-se el pantà. De fet, l’últim calendari situava el 2019 com a any per iniciar l’ompliment, que es porta a terme de forma gradual al llarg de diverses temporades. Tanmateix, les obres complementàries, especialment el pla d’emergència, han frenat el procés.

De fet, fa dos anys de l’acabament de les obres de la presa i l’ompliment començarà en el termini d’un any més i durarà, previsiblement, més d’un exercici, ja que dependrà, entre altres factors, de l’aigua disponible al pantà de Rialb, que és d’on procedeix en origen. Arriba a l’Albagés després de recórrer els més de vuitanta quilòmetres del canal principal del Segarra-Garrigues.

D’altra banda, el pantà tindrà capacitat per emmagatzemar uns vuitanta hectòmetres d’aigua de reg.

tracking