SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Firmes contra el mirador de Roca Regina i el consell farà un procés participatiu

Una de les vistes que hi ha al llarg del camí per arribar al pic de la Roca Regina.

Una de les vistes que hi ha al llarg del camí per arribar al pic de la Roca Regina.C.C.P.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mirador que el consell del Pallars Jussà vol habilitar a Roca Regina, a prop del congost de Terradets, ha motivat una recollida de firmes online contra aquest projecte, els detractors del qual al·leguen que s’ha de preservar aquest espai natural. De moment ja acumulen més de 1.800 adhesions contràries a la plataforma que es preveu instal·lar per sobre del congost.

Fonts del consell comarcal van recordar que el projecte “compta amb l’aval de Medi Ambient”. No obstant, van assenyalar que duran a terme un procés participatiu amb els ajuntaments i entitats ambientalistes de la zona “perquè la gent opini”. En aquest sentit, van assegurar que aquestes reunions ja s’han fet amb altres actuacions.

Les mateixes fonts van apuntar que el mirador de Roca Regina és “un projecte molt incipient”. Aquesta actuació s’emmarca en la iniciativa Camins dels Pirineus que impulsa la Diputació amb fons europeus Feder. El Jussà rebrà 350.000 euros per a iniciatives relacionades amb aquest projecte i el mirador suposarà una inversió de 150.000 euros. Mentrestant, la resta es dedicarà a la senyalització i adequació de camins (vegeu SEGRE del 30 de juny).

tracking