SEGRE

AJUNTAMENTS COMPTES

Gairebé 3 de cada 10 ajuntaments reten comptes fora de termini

Segons l’informe de la Sindicatura sobre l’exercici 2017

L’ajuntament de Balaguer, que no ha retut els comptes del 2016 davant de la Sindicatura de Comptes.

L’ajuntament de Balaguer, que no ha retut els comptes del 2016 davant de la Sindicatura de Comptes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’un 30% dels ajuntaments de Lleida no van retre els comptes dins de termini en relació amb l’exercici 2017, segons l’informe publicat ahir per la Sindicatura de Comptes de Catalunya. En concret, l’estudi relata que a Lleida fins a 66 ajuntaments no van entregar la informació preceptiva abans del 15 d’octubre del 2018, que era el termini màxim marcat per retre comptes davant de l’organisme. Entre aquests, destaquen Balaguer, la Pobla de Segur, el Pont de Suert o la Vall de Boí. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal (ERC) va admetre ahir que qüestions d’organització van retardar l’any passat l’entrega dels comptes generals de l’any 2017, però finalment es van presentar. Aquests retards poden comportar la pèrdua o el retard de partides i subvencions procedents de la Generalitat, tal com ha passat anteriorment.

En la mateixa línia, hi ha sis corporacions locals que van incórrer també en retards però només en el cas dels organismes autònoms. Són dos organismes de Lladorre; un patronat de Sort; dos empreses elèctriques de Sudanell; una societat municipal de Tírvia; dos entitats dependents de l’ajuntament de Torrefarrera, i dos elèctriques de Torres de Segre.

El mateix informe de la Sindicatura detalla també que tretze ajuntaments o algun dels seus organismes van tancar el pressupost de l’any 2017 en negatiu, un fet que alguns edils consultats van considerar dins de la normalitat i sense efectes pel que fa als comptes municipals.

LES CLAUS Terminis Fins a 66 ajuntaments van presentar els comptes fora de termini l’any passat o bé no ho han fet encara. Conseqüències Les arques municipals poden veure’s afectades al retardar-se o dependre del compliment ajuts del govern.

tracking