SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

L'accés a Mont-rebei estarà tancat almenys tot el juliol

Els treballs per a la caiguda controlada de roques s’allargaran dos setmanes més || Els operaris treballen penjats a la muntanya

Tres dels operaris treballant en un dels pendents.

Tres dels operaris treballant en un dels pendents.INFRAESTRUCTURES PER ALTA MUNTANYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accés al congost de Mont-rebei des de Sant Esteve de la Sarga continuarà tallat durant aquest mes de juliol a causa dels treballs d’estabilització del pendent del qual es van desprendre roques el mes de juny passat.

L’actuació que es porta a terme és més “delicada” del que es preveia, va explicar l’alcalde, Jordi Navarra. Els operaris d’Infraestructures per Alta Muntanya treballen en grans blocs de roca que estan despenjats de la muntanya i és necessari “aconseguir treure el perill més imminent”. Per poder retirar algunes d’aquestes roques, els operaris utilitzen sistemes hidràulics, manuals i fins i tot pneumàtics, ajudats amb palanques i diferents ancoratges per poder accedir a dalt del pendent i provocar la caiguda controlada de roques. Una de les pràctiques que utilitzen en aquest tram de via és el ciment d’expansió amb el qual a través de petites perforacions a la pedra aquesta s’esquerda i la reacció química provoca que es trenqui el bloc de roca més perillós i caigui. El primer edil va assegurar que el material queda a la carretera i serà retirat una vegada acabi l’actuació. “No podem assumir que tots els divendres un camió i maquinària especialitzada vingui a retirar les pedres de la calçada, per la qual cosa fins que no s’acabin els treballs no es podrà obrir l’accés”, va dir Navarra.

No obstant, segueix oberta la via alternativa per la qual els visitants poden accedir des del Pont de Montanyana i anar fins a la Clua i Castellnou del Montsec i així poder arribar al pàrquing de la Masieta. Els accessos des d’Àger i Montfalcó continuen oberts. El despreniment del juny va tallar la calçada a un punt en el qual la via s’estreny per una balma, a pocs metres del pàrquing de la Masieta, i és un dels cinc trams amb més risc geològic del municipi en els 17 quilòmetres entre el nucli de Moror i el congost.

tracking