SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Un socorrista salva un nen de vuit anys de morir ofegat a Alcarràs

El va treure de la piscina inconscient i va aconseguir que vomités tota l’aigua que s’havia empassat || Va ser traslladat a l’Arnau de Vilanova en estat greu

Imatge presa ahir a la piscina en la qual gairebé s’ofega un nen de 8 anys a Alcarràs.

Imatge presa ahir a la piscina en la qual gairebé s’ofega un nen de 8 anys a Alcarràs.A. SISCART

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels socorristes de la piscina municipal d’Alcarràs va evitar que morís ofegat un nen de vuit anys a última hora de la tarda d’ahir. Els fets van tenir lloc poc després de les 19.30 hores, quan diversos usuaris de les piscines van alertar el socorrista, Xavier Surroca, que un nen es trobava inconscient dins de l’aigua. Ràpidament i amb l’ajuda d’un usuari el van treure de la piscina i, després de comprovar que tenia pols, Surroca va procedir a evitar que el menor s’ofegués amb la llengua i el va posar en Posició Lateral de Seguretat (PLS).

Llavors el nen va començar a vomitar tota l’aigua que s’havia empassat i es va posar a convulsionar. Després d’uns moments de tensió, el petit va acabar d’expulsar l’aigua i es va mantenir conscient.

Va tenir convulsions un cop fora de la piscina i abans d’expulsar tota l’aigua que s’havia empassat

Durant aquest interval de temps, van trucar als serveis d’emergències i fins al lloc dels fets va acudir una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que va traslladar el jove a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat greu. Al tancament d’aquesta edició es trobava encara a Urgències. Segons van explicar a aquest diari fonts properes a l’accident, el nen era dins de la piscina amb un tub de busseig (snorkel) i la persona que estava a càrrec seu no va ser conscient del que passava fins que no van treure el petit de l’aigua.

Dimarts passat es va viure un cas molt similar a les piscines del Club Tennis Mollerussa, on un nen de 6 anys va estar a punt de perdre la vida ofegat si no hagués sigut per la ràpida actuació de la socorrista de les instal·lacions, Carla Rovira, que va estar al voltant de 3 minuts reanimant-lo fins que va aconseguir que tornés en si i vomités tot l’aigua, tal com va avançar SEGRE. Va haver de ser hospitalitzat en estat greu.

L’equipament municipal d’Alcarràs compta amb tres piscines de diferent mida, una de gran, una altra mitjana i una per als més petits. Segons van explicar ahir els socorristes a aquest diari, l’afluència de gent que cada dia acudeix a les piscines és altíssima i les instal·lacions tan sols compten amb tres socorristes més un que està de pràctiques. “És impossible tenir ulls per a tot, ens esforcem molt perquè no passi cap desgràcia”, van alertar.

tracking