SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Rebutgen expulsar un guàrdia civil condemnat per narcotràfic

El Tribunal Suprem admet el recurs de l’agent, que va ser apartat pel ministeri de Defensa || Va ser sorprès transportant haixix quan estava destinat a Ponts

Imatge exterior de la seu del Tribunal Suprem a Madrid.

Imatge exterior de la seu del Tribunal Suprem a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Militar del Tribunal Suprem ha donat la raó a un guàrdia civil que va ser condemnat, quan estava destinat a Ponts, a quatre anys de presó per narcotràfic, i rebutja apartar-lo del cos tal com va fer el ministeri de Defensa per una falta molt greu. L’agent va recórrer la decisió d’apartar-lo de la Guàrdia Civil, al·legant que l’expedient disciplinari que li apliquen havia prescrit i que, en tot cas, hauria de ser suspès de sou i feina, però continuar com a agent actiu.

En la seua apel·lació, el Suprem admet el recurs del guàrdia civil a l’entendre que l’expedient no es va aplicar en el termini de temps que estipula la normativa, per la qual cosa el deixa sense efecte. Una decisió que és ferma, per la qual cosa l’agent continuarà en el servei.

Els agents que van detenir el guàrdia civil van confiscar droga valorada en prop d’1,7 milions d’euros

Segons la resolució, l’expedient disciplinari es va aplicar, per una falta molt greu, després que el guàrdia civil fos condemnat el 2016 per un delicte contra la salut pública.

L’Audiència Provincial de Cadis li va imposar quatre anys i nou mesos de presó, pena que el Suprem va rebaixar posteriorment a quatre anys. Segons la sentència, el guàrdia civil, quan estava destinat a la secció de reserva fiscal de Ponts, va ser sorprès transportant haixix amb una embarcació a les costes d’Algesires.

Els fets van ocórrer el maig del 2012, quan les càmeres tèrmiques de la Guàrdia Civil d’aquesta localitat gaditana van observar com una embarcació pneumàtica s’aproximava a la costa a gran velocitat, a la zona del Far de Camarinal. Els agents la van seguir fins a la platja dels Alemanys i van observar com començaven a llançar farcells al mar i fugien. Dos dies després, van tornar a localitzar la mateixa embarcació i van sorprendre tres persones, entre elles el guàrdia civil.

La droga confiscada en l’operació tenia un valor de gairebé 1,7 milions d’euros. Malgrat aquests fets, el Suprem declara la nul·litat de l’expulsió de l’agent al caducar la sanció.

S’ha anul·lat l’expulsió perquè es va notificar tard

La sentència dóna la raó al guàrdia civil a l’assenyalar que l’Administració té un termini de sis mesos per dictar i notificar la resolució sancionadora. En aquest cas, l’esmentada notificació es va fer superant un any i dos dies el termini, per la qual cosa el Tribunal Suprem considera que s’ha produït la caducitat de l’expedient, com al·lega l’agent. La defensa va sol·licitar que, en cas d’anul·lar-se l’expedient, l’agent fos readmès al seu lloc de treball (sense especificar la destinació) i se li abonés el salari que havia deixat de percebre més els interessos.

tracking