SEGRE

EMERGÈNCIES INSTAL·LACIONS

Ensurt al parc de bombers d'Almacelles al caure de cop la porta

L’incident va tenir lloc just quan una persona acabava de sortir del recinte || Queixes per la tardança en la reparació, ja que encara està avariada des del 5 de juliol

Vista de la porta metàl·lica del parc de Bombers voluntaris d’Almacelles.

Vista de la porta metàl·lica del parc de Bombers voluntaris d’Almacelles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers voluntaris del parc d’Almacelles van tenir un bon ensurt el 5 de juliol passat quan la porta metàl·lica d’entrada a les instal·lacions va caure de sobte, just quan acabava d’entrar el cap de parc. Segons va explicar Joan Osuna, subcap del parc de Bombers d’Almacelles, l’incident va tenir lloc cap a les sis de la tarda. “Teníem una sortida i estàvem a punt de sortir quan vam sentir un fort cop. El cap de parc havia obert la porta per sortir i, quan estava a uns metres, va caure a plom”, va assenyalar. Pel que sembla, la porta va caure de cop al trencar-se la molla de subjecció i després que els sistemes de seguretat no funcionessin. “Sort que no va atrapar ningú sota de la porta, perquè podria haver estat una desgràcia”, va afirmar. Segons Osuna, l’endemà es van alertar els serveis de manteniment perquè vinguessin a resoldre l’incident. Tanmateix, des d’aleshores no tenen notícies de la reparació, per la qual cosa la porta continua sense funcionar. Els bombers van apujar la porta com van poder per poder treure els vehicles que tenen a l’interior del parc i que ara estan al pati interior. Tanmateix, aquesta solució alenteix el treball dels efectius, ja que en aquest cas la porta és manual, per la qual cosa cada vegada que entren i surten, un d’ells ha de sortir del vehicle i obrir-la. Tot i l’ensurt, Osuna va descartar que la fallada de la porta es degui una falta de manteniment, encara que va assenyalar que les reformes al parc són necessàries. En aquest sentit, va destacar que fa poc van tenir una visita del director general d’Interior, a qui van traslladar que la sala de control no té aire condicionat, per la qual cosa suporten altes temperatures durant els mesos d’estiu, i que la coberta necessita reparar-se.

Així mateix, va recordar que fa anys, el 2012, que l’ajuntament d’Almacelles els va cedir un terreny, als afores del municipi, per construir un nou parc de Bombers, tot i que encara no hi ha resposta per part de l’Administració. L’actual parc es va construir a finals dels anys 80 i els bombers voluntaris necessiten més espai per poder dur a terme pràctiques, guardar el material i reparar les carències que tenen ara.

tracking