SEGRE

ADMINISTRACIÓ LOCAL

Regidors de Soses s'abaixen el sou per contractar una mestra

El ple celebrat ahir a la nit a Cervera.

El ple celebrat ahir a la nit a Cervera.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Soses reforçarà la plantilla de la guarderia amb una nova mestra el curs que ve, amb la qual passaran de tres a quatre. El nou govern d’ERC va indicar que això serà possible gràcies a l’estalvi en retribucions respecte al mandat anterior, amb el PDeCAT al capdavant del consistori. L’alcaldessa, Sandra Marco, va assenyalar que salaris i indemnitzacions per plens i juntes costaven 71.345 euros a l’any, xifra que han rebaixat en un 28% i que situen ara en 51.326 €. Això suposa estalviar més de 20.000 euros. Només l’alcaldessa i una edil del govern cobraran dedicacions parcials del 50% i el 25%, respectivament. La resta del consistori rebrà indemnitzacions per plens i juntes de govern.

Els ajuntaments decideixen aquests dies els seus nous cartipassos. El ple de Cervera va aprovar ahir a la nit el seu, que assigna a l’alcalde, Ramon Augé (JxCat), 47.817 euros bruts a l’any en concepte de dedicació exclusiva. Augé, que assumirà l’àrea de Cultura, rebrà una quantitat similar a la del seu antecessor. L’edil d’Educació i Joventut, Xavier Gras; i el de Serveis Municipals, Antonio Delgado, en rebran 13.000 per una dedicació del 33%. Joan Prat dirigirà l’àrea d’Urbanisme i Esports; Raimond Fusté, la de Promoció Econòmica; Assumpció Creus, la d’Hisenda, i Roser Segura, la de Turisme.

D’altra banda, Bellpuig va aprovar el cartipàs del govern d’ERC i la CUP. Incorpora tres noves regidories: la primera és Política Social i Convivència, a càrrec de Dolors Florensa (ERC), que també dirigirà Salut. La segona és Patrimoni Històric, Cultural i Artístic, que assumirà l’alcalde, Jordi Estiarte (ERC), juntament amb Medi Ambient i Governació. La tercera és la d’Igualtat, per a Sandra Oriola (CUP).

D’altra banda, ERC i Junts decidiran en propers dies quins diputats assumiran les àrees de cada partit, d’acord amb el pacte de govern. El nou cartipàs rebaixa un 6% la retribució del president, Joan Talarn; un 5% la dels vicepresidents, i un 2% les dels diputats.

tracking